Main Menu

HK Shippment

Started by pnedic, March 13, 2013, 10:06:13 AM

Previous topic - Next topic

sasa

Evo ja se dobrovoljno prijavljujem da das meni te pare pa nek imam ja problem  :hehe :_D
Mislim...da bi ti mogao mirno da spavas  :_D
BOLJE JE DA PLACES STO NISI NA NEBU NEGO DA PLACES STO NISI NA ZEMLJI

PRE NEGO STO PUSTIS JEZIK , PROVERI DA LI SI UKLJUCIO MOZAK

banbo

dear friend, I contact you because my college return you  money twice by mistake. Please transfer us back $156 to our Serbian customer Banbo from this forum.
Sincerely yours,
Anthony Hand

Eto ja sam ti resio problem :) Pa ako su ti dva puta vratili pare ti budi fin i posten pa sad za te pare opet nesto kupi kod njih, to se moze voditi kao da si im vratio pare  ;namig
Make things as simple as possible, but not simpler.

Gabor

Baterije naručene 28.02. danas mi konačno stigle   :sljus  Što je mnogo, mnogo je  (fiu)

miša2002

Nema potrebe da zoveš bilo koga. Sačekaj da dobiješ pismo-poziv od carine.
Spremi račun o kupovini. Ako je sa HK imaš ga u podacima o toj narudžbini pod "custom invoice". Klikneš na to i odštampaš a ako nemaš štampač, snimi u pdf formatu i otštampaj kod nekoga.
Od pre par meseci je promenjen HK račun i sad na njemu piše stvarno plaćena vrednost i ona koju si im selektovao da bude . Razliku opisuju kao popuste, nagradne kupone i šta ti već ja znam.
Na cariniku je koju će vrednost prihvatiti ili ne!..

#FFCC00

miša2002

Nije bitna vrednost, da li je muško ili žensko, ovaj ili onaj carinik, već šta je u pošiljci i da li se uklapa u navedenu vrednost pošiljke po njegovoj ličnoj proceni. U svakom slučaju, spremi račun i ne talasaj bez potrebe jer nema svrhe. Ako procene da je manje od 50€, platićeš samo PDV i troškove , carinsko-poštanske.
#FFCC00

misha

Ne vredi zvati.Malo carinika a mnogo paketa i nisu u mogucnosti da obrade.
Meni je na carinu paket stigao 14.10. i kada sam zvao 23.10. rekli su mi da taj dan
rade prispele posiljke od 12.10. i stvarno, dva dana posle toga je tek moj paket stigao na carinjenje.
Vrednost je nebitna, jer je moj paket kostao u kini 20$.

pnedic

Bez obzira na sve komentare kako nema smisla zvati, ja bih ipak zvao. Neka znaju da ocekujes paket. Izvinjavam se onima koji drugacije misle !

nedbojsa

@pnedice Njih će baš da nasekira to što narod čeka pakete, ima da se na našu muku rasplače cela carina, pa će ostajati preko vremeno, neće ići na pauze, samo kako se narod dobio pošiljke u razumnom roku...
Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."

pnedic

Ja sam uvek zapisivao te brojeve i naravno uvek ih negde zaturao ili bacao. Doduse, mislim da su uvek bili neki drugi brojevi. Pocnes od onog broja na postinom sajtu 0700 100 300. Ili 011 360-77-88. Dalje ce ti oni govoriti brojeve gde treba da zoves (cak i carinsku ispostavu). I tako iz treceg cetvrtog pokusaja :) ubosces onog koji ce ti dati pravu informaciju.
Ja mislim da gospoda na carinskom terminalu poste rade do 15:00.

@nedbojsa, ima necega u tome sto ti pricas, ali ja sam video da tamo ima i "normalnih" ljudi koji hoce da pomognu (zavisi na koga naletis)

misha

Kao sto nebojsa rece, mozes zvati i pre i popodne i nocu. Dok ne stignes na red nista.
Bitno je da ti je paket u zemlji. Potrajace jos neki dan i stici ce. Ne brini.

pnedic

Koliko ste cekali isporuku robe sa HK iz EU skladista ? Pazario bih nesto odatle za pocetkom Jula idem na odmor pa neznam da li da se upustam u kupovinu.

kole_niš

5-6 radnih dana, od placanja, tako je bar kod mene bilo.

pnedic

Hvala, planiram da uzmem nesto odatle, a krajem meseca, tj pocetkom jula idem na odmor, pa razmisljam da li da se upustam u kupovinu.

sloba_b

Da ne otvaram novu temu, da podelim sa kolegama modelarima. Sajtova za pracenje isporuke ima milion, meni se ovaj izdvojio svojom univerzalnoscu i brzinom. Jedan za sve.
https://www.17track.net/en

DMZ

Ja vec godinama koristim: trackitonline.ru . Napravis nalog, uneses podatke od svake posiljke, i svaka promena ti stize na mail. Jednostavan sajt, intuitivan... Ranije sam koristio aplikacije: trachchacker, trackpack... ali svi oni cas radr a cas ne, i sa nekim prevoznicima rade a sa nekima ne.