Linea je napokon poletela! Prvi let je obavljen u nedelju, kada ju je Nikola poleteo i utrimovao, koliko je bilo moguce, zbog vetra koji je duvao i do 5 m/s. Ja sam napravio nesto sto ne bih nazvao letom. Mnogo faktora je uticalo na to. Nisam leteo od prosle sezone, nikada pre nisam leteo jedrilicu i prvi put sam leteo sa novom stanicom (DX8). Pre sam eventualno na stanici imao Dual rate a sada imam 4 moda letenja, kliktanje, spoiler i slicne zajebancije. Sve u svemu, opaka frka me je uhvatila i nisam uspeo ni blizu da se opustim. Povrh svega leteo sam u modu za sletanje gde su eleroni sa obrnutim diferencijalom zbog autoriteta na istima pri crow miksu. Posto sam leteo kada je sve bilo u nuli autoriteta na eleronima prakticno nije ni bilo. Jedino sto je tada bilo kako treba je sletanje sa crow mixom. U svakom slucaju, prvi let je bio uspesan jer je model sleteo onako kako je i poleteo, u jednom komadu.
Posto sam na odmoru resio sam da danas odem ponovo jer je prognoza bila sjajna. Na livadu sam stigao oko 10:30. Na aerodromu nikoga. Ne na modelarskom delu vec na celom aerodromu. Vetra prakticno nije ni bilo. Jedno 20 minuta sam kao nesto proveravao na modelu i cupkao kao seoska mlada jer mi je opet bila frka. Sada mi je dodatnu brigu stvarala cinjenica da moram pri lansiranju sam da izbacim model. Kada sam sam sebi dosadio sa snebivanjem uzeo sam model i krenuo na pistu. Lansiranje je proslo bez ikakvih problema jer mu SK3 GliderDrive 3.5/960 sa 4S baterijom i 11x6 elisom daje puno snage. Dovoljno da na poletanju penje u tacku. Prvih par minuta je bilo stresno a onda sam se opustio jer model prakticno leti sam i leti divno. Bice tu jos malo igranja sa trimovanjem i flight modovima ali generalno leti sjajno. Uhvatio sam, sasvim slucajno, i par termala pa je prvi let trajao neplaniranih 20-30 minuta. Sve u svemu, pticom sam prezadovoljan. Jedino sta mi se ne svidja je kako je resen horizontalac na T repu, tj. sedlo za isti koje malo seta i ne ostavlja preterano stabilan utisak. Druga stvar koju mogu da promenim je baterija. Sa ovom je sve super, 4S 2650mAh, ali bih recimo 3300 bila idealna jer bi mogla da se stavi dalje od nosa i lepo bi legla i lakse bi se njom manipulisalo. Plus bi dobio i par ispucavanja vise. Evo par slika napravljenih mobilnim a u nedelju nosim tesku artiljeriju pa ce biti i video.
Za kraj i jedan selfi sa gospodjicom iz Ceske.