a. Mozda i moze, ako je "mnogooo velik i jak" ali ce i on verovatno odmah da vrsine... posto pored regularnog posla mora da vuce i ovog "pokojnika", a ako je "pokojnik" zaglavio nogice (mehanicki zablokirao) a ovaj mnogooo jak , onda ce pre nego sto vrisne da polomi ceo avion (ako je "drveni")... a da se pretpostaviti, jer valjda ne bi sve to stavljao u avion od "izolacione mase" ...
b. Sve bi to moglo super da radi, kad bi u avionu bio neki "R2D2" koji ce odmah u milisec. da otkaci link tog "pokojnika"... A dok sve lepo radi i dok se ne vidi koje "pokojnik" a ko "Rescue Squad".... Obojica moraju da rade savrseno uskladjeno "Servo Mach", sto nije bas tako prosto i lako podesiti (to me ceka sutra, kao sledeci zadatak)... Ali opet kad malo bolje razmislim
, ako bih pravio duplu elektroniku i servoe. bolje da dokupim jos jedan ARF (to danas najmanje kosta) i napravim 2 aviona, duze ce da traju nego 1 nabudjeni... Jel tako... Tako
Lepo je citati i pisati neka svoja iskustva u vezi, otkaza, kvarova, padova itd... Cak sta vise nije lose imati takav neki topic, moze mnogo toga da se nauci, da se dobije ideja za buduca razmisljanja itd...
Ali ljudi, avaj... Avioni, Heliji a vidimo i Quadovi a bogami i ovi multipraktik... malo-malo pa sljus... tako je vazda bilo i bice...
U najvecem broju slucaja mi pravimo greske (neko manje/neko vise), ili smo nemarni, ili ponekad hocemo nesto na silu, pa i kad vidimo da nesto ne valja... ali vazda, da ne kazem uvek, je uglavnom kako se kaze "ljudski faktor"...
Pa niko ovde nije profi RC pilot, da od toga zivi... svima nama je to neka vrsta oduska, zabave, hobby.. zezanje... neka tako i ostane... Hiljade nekih ljudi negde smisljaju i prave nasu zabavu i zive od toga... (sem u Kini, tamo u vecini los Copy/Paste
)...
Kupis letelicu, koliko mozes da se otvoris i koliko ti zena dozvoli + koliko sakrijes... i letis i uzivas, malo letis, malo padas, malo krpis i tako u krug.... Kako rece Tibeteagle (
) mozda i moze, ali sumljam, da se napravi savrsen sistem i da ne pada i da se ne kvari i da sam leti, ali onda ce sve ovo da izumre i da se zatvori, cela RC industrija, sto nominovno vodi nas u gubitak jer onda ostajemo i bez svega ovoga sto sad imamo i volimo, ukljucujuci i padove i lomove...
Ja na ovom mom koga sklapam vec 2+ meseca, sporadicno.. nekad nemam vremena a nekad nemam volje, sta sve nisam pokupovao i kupovao sam kvalitetne delove i opremu i opet nema neke garancije kad ce da se prebaci u "pokojnike", dobro drasticno su manje sanse nego da sam ga oblacio kod HK, ali se postavlja i pitanje, da li cu ja uspeti da kvalitetno i kako valja sve to da spojim, zakacim, montiram... ako napravim neku gresku "Dzaba smo krecili", dobro probace se, testirace se... ali..
,
Ne pijem, (ne previse), ne drogiram se, ne kockam (ovo ce biti nesto kao "BINGO") ne jurim zene koje naplacuju svoje sexualne usluge... onda je u redu da se okusam u sklapanju nekog ne bas toliko uobicajenog aviona... pa da vidimo "cija majka crnu vunu prede" .... imam pokrice za devojku (iako me i ne pita) "mator sam... ne vidim vise dobro ove male avione", ali su zato "mikro" Super Fun....
A stoji i cinjenica: Diler sam ozbiljne firme koja se bavi proizvodnjom i organizacijom naseg zezanja, moram da budem upucen u materiju... da znam kako leti, kako fercera, kako pada.... to malo sto zaradim na Rc, negde je u redu i da potrosim na RC, kaze narod kako doslo/tako otislo
Odo da nastavim sa zabavom
valjda ga poleteti u skorije vreme....