Modelarska sezona u Novom Sadu 2014.

Started by batans, January 02, 2014, 04:04:37 PM

Previous topic - Next topic

batans

Valjda je ovo pocetak modelarske sezone u Novom Sadu. 02. januar nove nam 2014-te. Dan prelep, vetra nesto malo, aerodrom samo za nas modelare, trava niska mekana, ne znam sta bi se vise moglo pozeleti. Juliju i meni je trebao samo mig i dogovor, idemo na Cenej.

raspakivanje i pripreme traju kratko...

I prvi start ove godine u Novom Sadu

ne zna se ko se koga vise boji ...

Sve je dobro prizemljeno, osmesi, puno lepih razgovora i dogovora, planova, kafica, rukovanje a onda opet Cenej ili neki od nasih modelarskih aerodroma i druzenja. 

Julije Edelinski i Bata Stepanovic cestitaju novu 2014-tu svim clanovima foruma sa zeljama za dobro zdravlje, mnogo letenja, novih modela i svega sto ide uz ovaj prelepi hobi.

rajker

:)aplauz :)aplauz :)aplauz  Znaci krenula 2014 sezona !!! Bravo  (thumb)
Nije sramota učiti !!!

sova

sve cestitke momcima na novom pocetku sezone!! bato jel to mini titan sto vozis??
ex pseudonijum: sova

batans

Sova, evo odgovora, jeste mini Titan, dobijen kao poklon od Engleza, poprilicno ostecen, i on ga je dobio kao poklon, rekao mi je da mu nema pomoci. Sjajan je to model ali ja nikada necu biti RC-pilot koji ce iskoristiti sve mogucnosti tog sjajnog modela. Ipak uzivam u svakom letu i evo prilike za jos jedno HVALA Englezu. 

sova

imas li "viska" delova meni otisao rep pa mi treba klizac rotora?

batans

I evo, novosadska modelarska sezona uveliko tece. Nas drugar, modelar, Julije je pre mnogo godina kupio ovaj ROBBE-ov zmaj, javio se valjda jos onda modelarski crv u njegovoj glavi ali je posle ateriranja na nekom drvetu zaglavio na tavan sve do pre nedelju-dve. Onda prasina dole, na modelarski sto, Hitec 2.4 GHz prijemnik, nove NiCd baterije i prva proba. Nesto nam nije uspelo i to je precutano na ovom forumu.
               U gostima nam je evo vec treci dan Coka a kako je ovaj januar naklonjen modelarima, odlazak na Cenej, jos jedna proba, jedan servo Reverce, i masina na opste odusevljenje polete. Odmah smo shvatili sta je dobro a sta treba osavremeniti.
               Na zmaju je neki Robeov 480 ili 550 sa cetkicama, ima samo BEC, ne i ESC, motor se ukljucuje palicom gasa ali radi ili na max. ili se gasi. Baterije su da se tek napravi jedan 3-4 min. start.
               Sta ce ga snaci. Brasles motor, ESC, LiPo 3s, jer steta ga je ostaviti po strani, sjano izgleda u vazduhu i odlican je za rekreativno, opustajuce letenje.

http://www.youtube.com/watch?v=XfwzB1UEOLU&feature=c4-overview&list=UUaFwfB11s9_nLEE8lSYIWNA

I, eto sa cenejskog aerodroma svima na forumu puno pozdrava, Julije, Coka i Bata.

rajker

:)aplauz :)aplauz :)aplauz lepa masinica
Nije sramota učiti !!!

sova

ko zna sta ce ovi matorci sve skinuti sa tavana :hehe :hehe :hehe bravo majstori svaka cast za letelicu  :)aplauz :)aplauz :)aplauz

Gabor

banbo

Make things as simple as possible, but not simpler.

SloMi

Danas popodne dolazim na livadu da krstarim Paragonom ... (yay)

Rale

Ne pamtim da sam ikada ovako kasno poceo sezonu letenja.
Vreme je bilo idealno. Vetra taman koliko treba, a i termika nije bila losa.
Kao i mnogo puta do sada, bili smo samo moja Neda i ja na celoj livadi.
Bilo je fenomenalno.

Pozdrav, Rale

rajker

:)aplauz :)aplauz :)aplauz

Sam leteti nekad je bas uzivanjcija  mmmm
Nije sramota učiti !!!

sesa.milos