Nisam imao nameru da komentarisem, ali opet mislim negde da je to i neka nasa obaveza, kao iskusnijih a i zivotno starijih… Ima tu jedan problem, koji ja prihvatam ali bojim se da mladje genereacije bas nisu odusevljene… a to je recimo na neku nacin bi se reklo "filozoija zivota"…. Generalno nasa bi obaveza bila da Vas savetujemo i ukazujemo da neke propuste, greske, pogresan nacin razmisljanja i delanja. A Vi cete svejedno, da ne kazem vecina, da prelomite preko kolena, uglavnom kako ste se i nameracili … traljavo i nikakvo (moje misljenje, koje se pokazalo i u ovom slucaju)… Medjutim nema tu mnogo vase licne odgovornosti, mislim na ove danasnje klince, greska je sto nazalost odrastate u potpuno drugecijem svetu i okruzenju, moralnim i materijalnim okruzenjima, gde se mnogo toga okrenulo naopacke, ne Vasom krivicom, pre bih za to okrivio nas matorce… ali je tako je kako je…
Da sad predjem malo na RC Hobby…
Sinko, ne znam da li ti je neko obasnio, da USB simulator, takav napredan i takoreci savrsen, kakav danas jeste, nije za jednokratnu upotrebu od 15 minuta da vidim da li znam… Nakon podesavanja istog, sto ja ne znam i nevolim, svako ce nako 15 minuta poleteti neki, da ne kazem svaki avion, pa mozda i nekako i negde sleteti (na ekranu)…
Po meni ti si od samog pocetka sa sve ujakom imao pogresan pristup, ali dobro podrzao te ujak i nekolicina sa foruma, pa si pokupovao neke gluposti i pravio sam svoj avion, koj i ako se ne varam nije poleteo, bilo bi veliko iznenadjenje da jeste…
Ujakovu lovu ste potrosili… Negde sam skapirao da si jako mlad, sto jesi, zainteresovan jako jesi (po meni sa pogresnim pristupom, ali odluka je ujakova/tvoja) Negde mi se tvoj entuzijazam dopao, imajuci u vidu godine, u nekom od postova si naveo da nemas mogucnosti da pristedis za nesto malo ozbiljnije, to jest da postoje i vaznije stvari od RC aviona, u zivotu i tu si me kupio. Imam mogucnosti i volju da pomognem, kad osetim tu neku dozu iskrenosti i zelje.. secam se i ja svojih zelja iz detinstva i mladosti i takodje nisam imao mogucnosti i bilo je pametnijih stvari za pristedeti… nije bilo interneta, foruma pa sam poceo da radim sa 15 godina.. ne teram te da radis, ali bi bilo lepo da bar prihvatis neki savet…
U moje vreme se pricalo 1. simulator 2. simulator 3. jos simulator 4. prvi let sa iskusnijim pilotom prvi let on, ti gledas, drugi let opet on a ti malo, pa tek onda ti a on pored tebe…. bilo je slucajeva kad smo dodavali stanicu iz ruke u ruku, nije prakticno i lose je, sad ima i kabl instruktor/ucitelj, pa cak i wireless veza ucenik/instruktor…. Pa on poleti a ti polako vrstis avion na nebu (visoko) itd..itd… sem kratkog simulatora sve si preskocio, ovo drugo si smatrao nepotrebnim ili te smara… nemoj mi reci da nisi mogao da priustis sebi… to nisi ni trazio…
Drugo ne znam jel ti neko rekao ili si to sam smislio da na prvom letu poletis tako i na taj nacin iz ruke… Apsolutno pogresno i neprihvatljivo za prvi let, sa prvim avionom, pogotovu tog tipa… vrlo je logicno da se desilo to sto se desilo.. mislim na pad, jel drugo se i ne vidi… Za taj prvi let, pored nekog iskusnog, koga nije bilo… trebao je bar neko da ti baci avion sa 10% nagiba na gore, a da ti sa obe komande drzis stanicu i da se fokusiras na sam let, koji kazes da si savladao na simulatoru
i da mu skines tocke i sletis kako tako na trup, nakon koliko toliko uspesnog leta
Kod tog aviona se krila ne vezuju i ne ojacavaju nicim, ima svoj sraf koje treba utegnuti… KRAJ PRICE…
Sta si drugo pogresno radio pa je doslo do pada, ko zna… i ovo je dovoljno i previse