Update :
Promenio sam detalj na planu koji sam pominjao i uploadovao sam ga na Flitetest-ov link iz prve poruke. Izmerio sam i video da ce taj deo biti predugacak pa ce otezavati prilaz bateriji. Ovde mislim na prilaz rukama jer ce biti jako tesko manipulisati sa beterijom ukoliko je taj deo duzi. Ako ste odstampali vec plan samo skratite taj deo za 40mm. Neka ostane u duzini od 30mm. Nadam se da ce ovo bar malo pomoci pri sletanju. Ugradicu na moj avion pa cu javiti rezultate.
Stari plan
Novi plan
Ovde se vidi da Spitfire ima taj deo a IK-3 nema. Ispravljeno na planu
Spit levo, IK-3 desno
@pnedic
Evo par slika IK-3 i Spit powerpod i polozaj baterije ispod nosa. Nema poklopca na zalost ali cu pokusati da napravim nesto jer mi je ovaj izgled jako ruzan.
Ik-3 powerpod. Ispod mesta gde se vide spojeni ESC i motor konektorima nalazi se ono parce spera koje drzi strap od baterije.
Pominjao sam ranije da mi se firewall otkinuo pri poslednjem sletanu i iz tog razloga nisam uspeo da stavim fotke baterije na IK-3,
tako da cu staviti fotke od Spita jer je princip potpuno isti. Jedina razlika je da je IK-3 dublji u delu nosa gledano sa strane.
Cim uradim novi pod saljem update.
Spitfire
Baterija se kaci na Velcro na dnu powerpod-a i dodatno doteze sa strap-om. Trup je siri od baterije za po 1cm pa baterija ne sedi "od zida do zida" i ako se ne zategne strapom postoji mogucnost da se otkaci. Neko stavlja samo velcro neko samo strap, vidjao sam cak da stavljaju i siru gumu . Iako je dovoljan samo strap dodao sam i velcro da baterija slucajno ne prokliza. Strap koji sam stavio je gumiran pa baterija ne klizi cak i ako se ne stavi Velcro. Testirao sam to na Spitfire-u pre nego sam svakako stavio Velcro i drzi je bez problema.
http://hobbyking.com/hobbyking/store/__17410__Scorpion_Lipoly_Lock_Strap_205mm_Small_x_3.html@Sova
Cak i kada bi postojao poklopac baterija bi morala da se veze strapom. Postoji modifikacija koju planiram da uradim jer ce avion izgledati mnogo bolje a pristup bateriji ce biti laksi. Ljudi koji su uradili ovaj sistem hteli su da bude sto jednostavniji. Naravno svako je pravio modifikacije kako mu je odgovaralo.
Bolje resenje za postavljanje baterije da bi se zatvorio taj deo ispod motora je ovde
http://forum.flitetest.com/showthread.php?11479-My-power-pod-battery-hatch-modCovek je skratio powerpod I u njemu drzi samo motor i ESC, isekao je deo ispred kabine i napravio od tog dela poklopac koji se drzi magnetima. Bateriju ubacuje odatle direkt unutra na krilo na Velcro. Mislim da cu ovo da uradim s tim da cu napraviti box za bateriju na krilu da eliminisem potrebu za strap-om i da je dodatno osiguram.
Pozdrav