Nije me niko pitao, ali ako se ne ljutis.. zeleo bih da primetim sledece:
Sve je pogresno !!! A to se najbolje vidi na oba snimka, a na prvom na 2:43.... mislim na letenje... Full THRO, bez prsta na istom sve vrme a pomeranje palice ELE/AIL sporadicno, bez kontuiteta, takozvano drkanje palice, sto i rezultira takvim letenjem modela.. koji kod da je, mislim da si ovde imao srece jer je valjda ovo koliko toliko stabilan model...
NARAVOUCENIJE: Svaki model se, koliko da ja znam, polece sa podizanjem gasa od 0 do 50% i onda na kratko full (ne mora uvek) da se pobegne od zemlje u visinu, cim se dobije zamisljena visina, model treba probati kako se ponasa i gde mu je neka donja granica gasa da opstane na istoj visini, negde verovatno oko 50%, a kod dobrih jedrilica na 0%, pretpostavljam, s tim da desnu palicu ELE/AIL, treba stalno drzati i korigovati po malo model gore/dole levo/desno, po malo nezno i polako, da ide ravno na odredjenoj visini i odredjenoj brzini, tako bi trebalo, bar za prvi let po meni, pogotovu za pocetnika...
Ono ne bi bilo zgoreg kad vec imas Spektrum DX6i, i koji ima u sebi ugradjen D/R i EXPO, kao malu pomoc i to podesis, recimo za prvi let D/R jedno 60-70%, a EXPO recimo +40, zivot a i RC letenje ce pre svega tebi biti prijatnije, dok upoznajes svoj model...
Palica gasa ima hod od 0-100%, kod tebe vidim samo 100%, a cak u jednom delu 2. snimka, vidim da si pozeleo da je guras, povremeno i na dalje, ali nece.. to nekako nije objasnjivo, mislim nekako ne bi trebalo...
Hteo nehteo moraces da naucis, kad vec do sada nisi na simulatoru, da ti neki prst (recimo palac) leve ruke bude uvek na palici THRO/RUDD a palac (recimo) desne ruke na palici ELE/AIL... i oni se ne pomeraju tako sto se cusnu (kako rekoh drkaju) vec polako i pomalo u zeljenom pravcu kretanja modela, u kontinuitetu i sa zadrskom, pa ako treba jos malu u plus ili minus...
Kao sto i sam vidis, moze i tako, kako si lose navezbao na simulatoru, ali ovog puta si imao srece jer je prastajuci model, na nekom drugom, bi verovatno bio samo jedan vrlo kratak snimak, od strane drugara...
Ovo je dobronamerno zapazanje sa moje strne, ti ces normalno/naravno leteti kako god Ti sam pozelis...
Uzdravlje