Ponovo nakon skoro 2 meseca resio sam da se vratim na Zephyra . Naime pre mesec ipo dana na poslednjem letu bio je tezi crash, slabe tacke kao sto su drzaci krila se polomili, trup je bio napukao na par mesta i jedno peraje od impelera se bilo polomilo, kabina se takodje polomila. Ali nista sto ne moze da resi epoxy, drzace krila napravio sam od sper ploce sa samohvatajucim maticama i sve to kasnije zalio sa epoxy, staklenom tkaninom, parce elapora sto bilo od pre i ponovo epoxy (zahvaljujem Dakiju sa foruma koji mi je poslao sve to i dao ideju kako da napravim te drzace).
Evo kako je ispalo, mozda nije lepo na oko ali jako je kao kamen:
A evo i slika cele popravljene jedrilice spremne za novi let:
U medjuvremenu dok je nisam popravio, leteo sam na DRUGOJ pocetnickoj jedrilici:
OVO NA SNIMKU JE DRUGA JEDRILICA, koju mozda nisam trebao da postujem u ovoj temi, da ne pomisli neko da je to zephyr
Nakon dvadesetak leta sa tom pocetnickom jedrilicom, stekao sam iskustvo i vratio samopouzdanje, jer nakon pada Zephyra pre 2 meseca 1km od mene i trazenja pola sata po polju, nije mi bilo svejedno da se ponovo opustim.
Ali dvadeset leta sa drugom jedrilicom mi je pomoglo da vratim samopouzdanje i da ponovo poletim Zephyra!
Juce sam otisao sam na polje i poleteo. Sve je bilo savrseno! Od poletanja do sletanja! Akrobacije, jedrenje sve! Odusevljen sam modelom , nije bilo vetra tako da sam mogao lepo i da ga istrumujem, samo 3-4 klika elerona u jednu stranu i leteo je pravo kao strela.
Jedva cekam da sutra ponovo letim i nadam se da ce biti jos neko samnom da snima, pa okacicu snimke!