Bojim se da smo malo zalutali, zapetljali i vrtimo se stalno u krug. Kao i sve postenjacine. A opasna azdaja nas je po "hitnom postupku" tresnula o zemlju.
Jucerasnje, (petak), Vecernje novosti, objavljuju na petoj strani cime se sada bavi "hitni postupak".
Sada je mehanizam potpuno jasan. U nekom skupstinskom odboru neko bi da samo nesto pojasni, stavlja se na glasanje i usvaja pravilnik ili zakon. Pod hitno, sada i odmah.
U ovom slucaju iz novina, dzabe srednja fotografska skola i fakultet za fotografiju u Novom Sadu, dzabe fotografi za zavrsenom cuvenom Praskom akademijom za film i fotografiju, dzabe foto-agencije, domace i one strane (Rojters) i novinske fotografije koje obilaze svet i stisavaju ili rasplamsavaju nemire, pokazuju lepe i ruzne strane zivota po celoj planeti, dzabe Pulicerova nagrada za reportersku fotografiju.
Skupstinski odbor je to, i ova anonimus zena koja to u Srbiji baci u blato. Dobro, po svemu sudeci fotografi su mnogo organizovaniji i oni ce se nekako izboriti.
A mi u ilegalu, letimo na svojim livadicama pa dok izdrzimo. A sve mi se cini da ne razumemo u cemu je stvar i sta je donosenje propisa "po hitnom postupku", nicim izazvano. Nesto malo pametne dece osvaja znacajne nagrade iz matematike i fizike. Odmah ih cekaju sorom otvorena vrata Oksforda i Kembridza. Tamo, u nekim fijokama ih cekaju i radne knjizice. Sta ce se sa njima dalje desavati znace samo njihovi roditelji. Mi ovde, ma kavi modeli, Naze, digitalni fotoaparati, rutirane GPS putanje i proracuni. Ovde smo u podmakloj pripremi da nam se u ruke stave lopate, motike, rala, dobro nesto eksperata moze da nadje posao tu u komsiluku, na zapadu, kao strucnjaci za ciscenje njihovih septickih jama i kanalizacija ili u boljem, kao medicinske sestre i lekari u starackim domovima na odeljenjima za nepokretna stara lica. Mladji ostaju ovde i ako imaju srecu zaposljavaju se zahvaljujuci novim stranim investicijama u pogonima gde se vezuju nekakve zice, valjda za automobile i to na takvim poslovima da kada se jednog dana strani investitor povuce odavde nasi ljudi koji su tamo radili ostaju tamo gde su i bili , ni ekser u zid nece znati da zakucaju.
Zato modelari ilegala, pola je vec sredjeno, svi ovde na forumu imaju nadimke.