Main Menu

Sta ste radili u 2009.

Started by coka, January 21, 2010, 01:12:39 PM

Previous topic - Next topic

coka

Mislim da bi bilo lepo u ovim zimskim danima, da se malo prisetimo sta smo radili prosle sezone, kada je napolju bilo lepo i toplo.
Poceo sam pre nekoliko godina da sa sobom stalno nosim foto aparat i kameru te da sa svakog letenja pravim fotke i video zapise.
Kamera mi se, iskreno, ponekada i nije nosila, ali sam zato sa fotoaparatom bio vrlo aktivan.
Na racunaru sam pravio foldere 2005, 2006…,  pa sada mogu bar malo da se prisetim svega.
Ako neko deli moje misljenje I interesovanje, mogli bi u ovoj temi da malo napravimo retrospektivu letacke 2009 godine.
Sta se letelo, sta se razbilo, sa kim smo se upoznali, koji je izlazak bio najlepsi, koji najgori, skupovi…
Za pocetak evo kako je meni u Martu pocela sezona:

U pocetku sam leteo Corsair od Hangar 9, zatim malo Graupner-ovog Cherokee-ja…

A onda sam poleteo Su 31                       (yay)

Pa onda kao dete kada se popne na krusku…

:_D

Podosta se letelo i sa helikopterima

Negde u maju sam poleteo Hirobo-vog Shuttle-a

I podosta smo se druzili             ()-()

Padova nije bilo mnogo, sa avionima uopste ali sam zato presudio Voyageru
dva puta, jednom u gradu kod Delta sitija i jednom na kraju sezone na Ceneju.

(work)

Od skupova, bio sam na Beogradskom,     (res)

u Subotici                 :)aplauz

i na Batajnici                (___)

Druzili smo se puno puta na Ceneju               (pijanoo)

U Vrscu

i u Sremskoj Mitrovici

A upoznao sam se sa divnom ekipom iz Kragujevca            :big smile

Poleteo sam model Desimira Vucica opisan u topicu “Prvi pulso jet”

:jaki:

Sve u svemu negde oko 100-ak letova ove godine, 70-ak sa Su 31, bez padova i negde oko 90-ak letova sa Helijem, Shutle oko 50 i sa Voyager-om oko 40, sa dva pada.
Naravno, letovi helikop[tera su kraci, tako da je vreme u vazduhu ipak na strani aviona.

Potrosio sam oko 10 litara glo goriva i oko 30 l benzina (smese)

Bar 5-6 puta sam otisao na popodnevno letenje na Lisicji Jarak i prelepo se proveo. Posto sam mahom bio sam, na zalost sa tih letenja nemam slike.

:mhm

Jedan od lepsih skupova je bio Suboticki, jer smo se do poslednjeg trenutka kolebali da li da idemo.  Da nismo sada bi se gorko kajali

;D

Beogradski skup nas je u jesen prijatno iznenadio.

:)aplauz

Zolijev hipodrom u Vrscu je bio vrlo prozaican…

:mhm

A Jarak nezamenljiv.

oo))

Cenej je Cenej…

(nene)

Videcemo sta nosi 2010

(<--)

mirce

Coko, lepa ideja, da malo rezimiramo proteklu sezonu...

Prošlu godinu, kao i predhodne, mogao bih podeliti na segmenta...

Prvi je druženje i letenje...
Kod nas u Novom Sadu skupila se FENOMENALNA ekipa za letenje. Predivno smo se družili tokom cele sezone. Nekada nas je na aerodromu bilo manje, nekada više, ali uvek smo se odlično provodili.
Mnogo smeha, zezanja, letenja...  Dešavalo se, da na kraju dana, kad je sunce već toliko nisko da nije za letenje, sedimo u stolicama i, prosto, nam se ne ide kući...
Predivni momenti, sad već uspomene...

Lepi trenutci provedeni na aerodromu, prenosili su se i na naše domove gde smo se često skupljali i uz "kafućino" planirali ili se sećali modelarskih dešavanja...
Prošle godine kod mene je bila "modelarska" slava, jer su skoro svi sa kojima sam provodio vreme na aerodromu, bili na našoj slavi...

Neću ponaosob spominjati sve ali, drago mi je često dolazio Miša iz Kragujevca, mislim Novi Sad mu je "baš usput", ali valjda je i njemu bilo lepo, pa mu nije bilo teško da prevaljuje te silne kilometre da se družimo i idemo na aerodrom...

Coka nam je redovno bio u poseti i dolazio na letenje...

Na Čeneju su bili i modelari iz Mitrovice, Šabca, Indjije, Beograda, Vršca, Užica...

Sve u svemu bilo je fenomenalno...

Drugi modelarski "utisak" iz poredhodne godine bio bi onaj iz moje radionice...

Projekat na kojem radim, Hellcat, donosio mi je neizmerno mnogo zadovoljstva...
Prepravke na Zerou takodje ne smem da zaboravim da spomenem.
O svemu tome ste detaljno mogli da čitate na stranama mog web sajta i na ovom forumu...

I Treći deo, prošlogodišnje, modelarske priče je, ponovni treći, odlazak u Ameriku na Top Gun.
Produbljivanje prijateljstava koja sam tamo stekao, neverovatni modeli, novi muzeji avijacije, Kennedy Space Center i sve ostalo doživljeno, može biti kao šlag na torti jedne lepe sezone...

Za sezonu koja dolazi, planovi su veliki...

Mala modelarska "ekskurzija" za par dana ide u "pohod" na Peštanske hobi šopove...

Za kraj aprila, ako Bog da, Coka, Miša i ja odosmo u Ameriku... Top Gun je prva stanica a, veliki Joe Nall skup, u Južnoj Karolini, druga, naše tronedeljne turneje...

Na proleće planiram prve letove sa Hellcatom...

Tokom leta kreće novi projekat - Zirolijev Lightning...

A, u medju vremenu sve ono gore navedeno, druženje, letenje i mnoge lepe stvari koje donosi ovaj naš hobi...

Pozdrav

Mirče

englez

2009.
Ja sam polomio.

Biplane.
2 x Tucano
Super Sportster
Boomerang
Birdie 40
Vmar Escape
Wot Trainer
Wot 4
Seagull 40
Parkzone Trojan

U Cenej, Mitrovici, Palic i Engleskoi, neme veze, zemlja su tvrdo svugda
:hehe

Hajde 2010    :superman:
signatures are silly, read some, See what I mean?

saxpg

Quote from: englez on January 21, 2010, 06:47:32 PM
2009.
Ja sam polomio.

Biplane.
2 x Tucano
Super Sportster
Boomerang
Birdie 40
Vmar Escape
Wot Trainer
Wot 4
Seagull 40
Parkzone Trojan

U Cenej, Mitrovici, Palic i Engleskoi, neme veze, zemlja su tvrdo svugda
:hehe

Hajde 2010    :superman:

HAHAHAHAHA !

Englez , fenomenalan si, svaki put me oraspolozis.

Gabor

Za mene je 2009. godina bila jako interesantna... Bilo je tu svega i svačega, lepih, gorkih trenutaka, poletanja pa sletanja, lomova i popravki,prepravki, druženja, zezanja... 2008. godinu sam završio sa dvoumicom, da li ću ja uopšte da radim nešto na temu letenja, ali ipak, pošto jako volim, rešio da nastavim dalje... Čim je vreme dozvolio, negde u februaru sam leteo jedrilicu, i zezao se sa Red-Crowned Crane-om... Bio sam početnik, Red-Crowned Crane je više padao nego leteo, jedrilicu sam uspeo da prevaziđem... Najviše sam leteo na zalivnom polju kod Bečeja. U martu mesecu sam prošao i "krštenje", na Čeneju leteo oba modela u društvu puno modelara... Nažalost par nedelja kasnije, Red-Crowned Crane se potpuno uništio, pa sam naravio model MIG-29... Na tom modelu sam naučio sledeći korak u letenju. Tokom leta sam uzeo od Saše Kyosho Spree, pa od Adama dobio fun fly. I Spree, i fun fly preradio na elektro konfiguraciju, i na njima nastavio učenje. Pošto i ćerkicu interesuje sve ovo, par puta i ona letela jedrilicu, sin igrao sa klizačima,a lepša polovina pravila snimke i fotke... Negde jesenas od Ervina preuzeo i SU-31... U međuvremenu je oštećena jedrilica, ali i to rešio, zamenio trup... Par puta bio na Čeneju, jednom na Paliću... Gledano unazad, zadovoljan sam sa svojom napretkom letenja, a i dosta sam naučio oko ovog lepog hobija... Mislim da 86 izlazaka na letene, i da računam u proseku po 1.5-2 sata, nije loše. A za kraj evo par fotki :

Eto, toliko od mene. Inače ja sam već otvorio sezonu 2010., ali o tome u nekom drugom post-u...

ivanmagd

U 2009. mi se dogodilo sve.... poceo sam da se interesujem malo blize za ovaj hobi pocetkom proleca i sada imam nekoliko aviona od kojih su dva letna i dva koji cekaju da pocnem njima da se bavim, verovatno svako ko pocne da se bavi ovim hobijem nakon odredjenog vremena se pronadje u nekoj kategoriji i shvati sta ga najvise privlaci u rc svetu , za mene su to scale avioni i scale flying , za sada sto ne znaci da se to nece promeniti, imam cesnu kardinal na kojoj sam naucio da letim i veoma sam ponosan da je moj prvi let bio 100 posto uspesan i bez ikakvih problema, nazalost sam svatio da u ovom hobiju ima mnogo ljudi koji direktno idu na to da te prevare prodavajuci ti razno djubre a ima i onih koji ce ti bez ikakvog razmisljanja preneti svo svoje znanje, tako da je prosla godina bila nabijena raznim saznanjima , jako velika kolicina informacija , glow motori , stelovanje, neispravna svecica, crkao lager , izgoreo kontroler , kolio KV?, koliko ulja u gorivu koliko nitra, miksovanje kanala u deltu...............i tako u nedogled i jos uvek nemam utisak da sam odmakao vise od pocetka, upoznao sam nekoliko ljudi koji su se trudili da m ipomognu ali i da se druze i nadam se da ce se i ove  godine uvecati krug ljudi sa kojima cu ce upoznati, druziti , i  naravno nesto novo nauciti.
pozdrav svima

dejan_ts

ja nemam shta reci ,sam sam na terenu i jako mi je krivo ,imao sam par posete od strane krusevljana i isto tako i ja kod njih , mogu da se zalim koliko god hocu ali sta vredi kad sam sam na livadi ,pokushavao samd a uvedem omladince za ovaj hobi ali to njih ne interesuje vishe bi da sede za sonijem i igraju glupi fudbal nego da lete , u sustini jako mi je krivo shto kod mene nema podmladka ,krivo mi je zato shto nema kome da prenesem moje iskustvo i samim tim uputim shta je dobro a shta ne kao i o izgradnji sopstvenog modela, jako je zalosno kada dodjem na aerodrom ,jako velik prostran a ono nikog na vidiku i sam sa mojim modelo ,po neki put mi dodje da zaplacem ali shta da se radi ,izgleda da cu ostati samostalan modelar u trsteniku ,a velika steta i greota shto taj grad nema podmlatka u modelarstvu ,najvise me zaboli kada svrati neko i kaze E eno ga onaj kreten shto stalno gleda gore i leti one drkavce od aviona ,a kada  bi oni znali koliko je tu truda potroseno i novca i samim tim tehnika letenja ,verujem da bi se malo upitali i razmislili dal sam kreten ili naucnik,ali sta da se radi ,dok neko tuguje shto nemam sa kim da se druzim na livadi neko se raduje da sto pre slupam model i da im se vise ne pojavljujem na oci(mislim na upravu aerodroma)
eto pozdrav iz trstenika

soprano

Evo i mene,2009.godina je za mene bila presudna sto se tice pocetka i ulaska u modelarski svet,moram da priznam da sam usao samo sa velikom zeljom ali sa vrlo malom znanjem.Imao sam dosta poteskoca kao i pitanja ali uvek se nadju dobri ljudi koji su mi izasli u susret.Ono sto je za mene bilo interesantno jeste da sad imam svoj prvi model aviona,kompletnu opremu za njega kao i stanicu za upravljanje.Mozda ovo nekima zvuci smesno ali ja mislim da je to ipak veliki uspeh za vrlo kratko vreme.Dosta toga sam morao da se odreknem i znam da ce biti jos takvih situacija ali meni se ovo sve dopada.Moram takodje da kazem da uskoro pocinjem sa izradom modela od balze i veoma sam uzbudjen,ali o tome otom potom.Do sada sam najvecu podrsku dobio od Dejana iz Trstenika koji se svaki put jako trudi da mi objasni sve kako treba makar to bilo u detalje.Kada podvucem crtu i sve saberem bilo je dosta interesantno i uzbudljivo ali ono glavno tek pocinje od Marta meseca kad planiran da prvi put uzletim moj model.
Ja neznam cemu ovo sluzi,a pritom i ne radi.....:)