Main Menu

Zanimljivi klipovi ( YouTube, ... )

Started by SABURO, March 07, 2008, 01:17:34 AM

Previous topic - Next topic

ivanmagd

Pitam se pitam koji bi brushless setup odgovarao ovom prenosu.....  mmmm

http://www.youtube.com/watch?v=RLPVCJjTNgk

sasa

BOLJE JE DA PLACES STO NISI NA NEBU NEGO DA PLACES STO NISI NA ZEMLJI

PRE NEGO STO PUSTIS JEZIK , PROVERI DA LI SI UKLJUCIO MOZAK

bimmer

flugzeug

Nadam se da nije bilo povređenih  ???  (___)
S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila!

zgrujic

Quote from: flugzeug on December 15, 2010, 05:36:02 PM
Nadam se da nije bilo povređenih  ???  (___)
Meni uopšte nisu jasni ovi vatrogasci. Auto, sa možda 50 litara benzina, je u plamenu, a oni šetaju okolo... (rip..) Zar se to ne radi vodenim topom sa pristojne udaljenosti...

flugzeug

jbg, valjda bi trebali da znaju šta da rade  ??? ili?

jake87

Sa ovim cenama, ko jos ima para da sipa pun rezervoar  :hehe
imajuci u vidu kakav nam je standard unutra nema vise od pet litara
:-\
Ko visoko leti izgubi domet.

bimmer

Na srecu  niko nije povrijedjen, samo je izgorio auto... ali potpuno,  :-X

inace.... vjerovali ili ne opasniji je poluprazan rezervoar nego full pun..... za vatru je potrebno troje

Dr_Beat

Slazem se sa bimmerom , bilo je na discoveryju emisija o velikim cisternama i bas su rekli da je opasnije kad je cisterna prazna nego puna  :-\
Hi ya stinky ! Long time no smell ! :)

misha

meni nije jasno da niko nije upotrebio svoj aparat za gasenje. sada je to standardna oprema.
cak moze da se desi da je i onaj Land Rover koji je preprecio put policijski. pa ako jeste
zasto on nije probao da gasi? moje cale je prvi aparat za gasenje (automobilski) kupio
davne 1980 kada niko normalan to nije nosio u kolima. ja sam do sada 3 puta gasio
raznorazne automobile i pre desetak godina i svog keca. kada je puklo crevo za gorivo bio sam na
30-40 m od vatrogasne stanice. da nisam imao aparat ceo bi izgoreo dok nisu dosli - KAMIONOM.

kole

Opasniji je prazan rezervoar nego pun jer u punom i nema mesta za kiseonik te je samim tim oxplozivna koncentracija onemogucena. Ne gori benzin vec njegove pare. Kao prvo najvaznije je da se ohladi rezervoar jer se time smanjuje isparavanje pa se onda plamen pogasi u blizini rezervoara.

Iako je aparatic neophodan, za neukog coveka je i vatrogasni kamion malo. Prvo i osnovno je ne podizati haubu kad motor gori. Samim podizanjem haube otvara se kanal za prirodno provrtravanje plamena i onda je sve propalo. Treba samo otskrinuti haubu i koliko je to moguce usmeriti mlaz aparata na mesto plamena ili samo uduvati prah ispod haube.

Nas je covek onomad stao sa kecom jer je video dim ispod haube. Uzeo aparat od 3 kg iz gepeka i stavio ga na zemlju ispred kola. Otvara haubu, vatra je tek tinjala, i uzima aparat da procita uputstvo. Vatra se polako rasplamsava. Dok je on sebe iznaobrazovao i krenuo da aktivira aparat kola su dobro gorela. Bolje da se aparatom lupio po glavi.

U mom vatrogasnom iskustvu sam imao prilike da gasim coveku yugica i ba se vrlo neprijatno provedem.  Yugic je poceo da gori i neki kamiondzija je stao i krenuo sa aparatom. Ja sam kao vatrogasac uzeo aparat i pristupio gasenju. Haubu nismo mogli da otkopcamo i ja razbih plasticnu resetku tj. masku aparatom i ugasim vatru sa jedva pola boce. Nekako smo podigli haubu i proverim da li je sve ok, kad covek poce da me salece da mu platim masku. Dodjose i vatrogasna kola i poce rasprava, dok mu kolega nije rekao da se smiri jer da nije bilo mene kola bi sigurno izgorela.
Sta je vrednije, maska ili ceo yugic?
Aeroplan Jocika, vidi!

zajo

Шта си бре човеку разбио маску бре!!!  :hehe
Какви људи има,немогуче :sljus
Every model airplane starts in a box and end in a bag :) Ido Segev

flugzeug

Quote from: kole on December 16, 2010, 01:29:39 AM
Opasniji je prazan rezervoar nego pun jer u punom i nema mesta za kiseonik te je samim tim oxplozivna koncentracija onemogucena. Ne gori benzin vec njegove pare. Kao prvo najvaznije je da se ohladi rezervoar jer se time smanjuje isparavanje pa se onda plamen pogasi u blizini rezervoara.

Iako je aparatic neophodan, za neukog coveka je i vatrogasni kamion malo. Prvo i osnovno je ne podizati haubu kad motor gori. Samim podizanjem haube otvara se kanal za prirodno provrtravanje plamena i onda je sve propalo. Treba samo otskrinuti haubu i koliko je to moguce usmeriti mlaz aparata na mesto plamena ili samo uduvati prah ispod haube.

Nas je covek onomad stao sa kecom jer je video dim ispod haube. Uzeo aparat od 3 kg iz gepeka i stavio ga na zemlju ispred kola. Otvara haubu, vatra je tek tinjala, i uzima aparat da procita uputstvo. Vatra se polako rasplamsava. Dok je on sebe iznaobrazovao i krenuo da aktivira aparat kola su dobro gorela. Bolje da se aparatom lupio po glavi.

U mom vatrogasnom iskustvu sam imao prilike da gasim coveku yugica i ba se vrlo neprijatno provedem.  Yugic je poceo da gori i neki kamiondzija je stao i krenuo sa aparatom. Ja sam kao vatrogasac uzeo aparat i pristupio gasenju. Haubu nismo mogli da otkopcamo i ja razbih plasticnu resetku tj. masku aparatom i ugasim vatru sa jedva pola boce. Nekako smo podigli haubu i proverim da li je sve ok, kad covek poce da me salece da mu platim masku. Dodjose i vatrogasna kola i poce rasprava, dok mu kolega nije rekao da se smiri jer da nije bilo mene kola bi sigurno izgorela.
Sta je vrednije, maska ili ceo yugic?
Znaš šta je, te je maske veoma teško naći....onda nisu one toliko ni jeftine...ipak si čovjeku brutalno nasrnuo na i oštetio vozilo.... lol Zezam se naravno....ima svakakvih ljudi...

srpska posla

...Sličnu priču mi je pričao deda,  negde pedesetih godina kad su se pp aparati uvozili i bili skupi, radnik zapali i sebe i kadu za pranje delova, deda uzme aparat i ugasi požar, onda dođe direktor i izgrdi dedu što je upotrebio(potrošio) protiv požarni aparat koji je skup!!!!!!!!!!!!! :sljus
Jednom Hobi, opet Hobi treci put...to su vec srpska posla

bimmer

hahahahaha nisam znao da ce ovaj moj video da RASPLAMSA raspravu ...... ali se makar lijepo nasmijah.....e svasta, stvarno svakakvih ljudi ima  :sljus