Zanimljivi klipovi ( YouTube, ... )

Started by SABURO, March 07, 2008, 01:17:34 AM

Previous topic - Next topic

mtesa

metan i slicni gasovi se nakupljaju u kanalizaciji....
Striker, listen, and you listen close: flying a plane is no different than riding a bicycle, just a lot harder to put baseball cards in the spokes.

flugzeug

S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila!

mtesa

Izgleda kao "bogu hvala niko nije poginuo" pad.
NE sletanje, PAD.
Striker, listen, and you listen close: flying a plane is no different than riding a bicycle, just a lot harder to put baseball cards in the spokes.

Gatti.Gatozza

Brana (vihor522) je, mislim, nekada leteo ovaj helikopter. možda on može pobliže da kaže šta je pošlo naopako?

sova

ako se pazljivo gleda snimak od 42sekunda vidi se da je helikopter naglo krenuo repom u desno sto u vazduhoplovnoj terminologiji se kaze "nestalo" mu desne noge a samim tim se gubi upravljivost helikoptera ,ne vidi se snimak do kraja jer je verovatno isecen al ovo je bio zestok pad jer je mil-17 izuzetno jak helikopter sa tvt3 motorima i brdom rezerve snage,a ovo je "bilo "sletanje gde su svih 5 krakova polomljani....
culi smo se sa kolegama iz federacije sreca je sto je bio dubok sneg i helikopter je bukvalno napravio sebi korito i nije se prevrnuo na stranu pa su svi clanovi posade preziveli!
ex pseudonijum: sova

vihor522

iz ovog isprekidanog snimka se može doći do više zaključaka:
Da je pilot došao na sletanje sa većom brzinom i promašio mesto za sletanje iza čega se videla provalija odakle je pilot pokušao da vrati helikopter na predviđeno mesto sletanja, ali je zaboravio na to da mu posle toga vetar duva u leđa što je veoma opasno i nepovoljno za heli. pri sletanju, ili je pogrešio u samoj proceni pravca sletanja u odnosu na vetar i došao sa leđnim vetrom te zbog toga "promašio" mesto za sletanje itd. U svakom slučaju sletanja na velikim visinama, sa opterećenim h. i u zimskim uslovima kada pravac vetra stalno "šeta" traže iskusne pilote, što ovde nije bio slučaj, jer kada su već "promašili" mesto nisu smeli da se vraćaju odmah, već da produže na sledeći (tzv "školski krug") i sletanje izvedu "po propisu". Ako stvarno i ne bude baš ovako ne može se ni razlikovati puno od ove verzije.

Lazo

Do četrdesete sekund sve deluje normalno na snimku. Tu je napravljan rez, posle koga se vidi kako "isklizava" sa visoravni gde e hteo da sleti, i dobija sve jaču rotaciju u levo (što je posebno indikativno). Pošto noseći rotor kod Mi-8 ima desnu rotaciju, postoji verovatnoća da je ili imao mehanički otkaz repnog rotora, ili da je pri pokušaju sletanja okačio repnim rotorom po nečemu na zemlji (drvo, kuća...) i da ga je "odvalio".
Smrt fašizmu - Sloboda na aerodromu!

kole

Puno je ZRAKA uslo na ona vrata, promaja, sta ces.
Aeroplan Jocika, vidi!

flugzeug

kao navodno ja vjetar je bio uzrok...cisto sumnjam, mislim da je pilot mogao da racuna sa jakim vjetrom u planinama  mmmm ko zna sta je  (<--)
S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila!

sasa

Ma crko mu repni servo BREEE. :hehe :_D :_D :_D
BOLJE JE DA PLACES STO NISI NA NEBU NEGO DA PLACES STO NISI NA ZEMLJI

PRE NEGO STO PUSTIS JEZIK , PROVERI DA LI SI UKLJUCIO MOZAK

zgrujic

Lazo

Uvek me do suza nasmeje, a barem 50 puta sam odslušao ovo!  lol :_D

(pijemo)
Smrt fašizmu - Sloboda na aerodromu!

tataBulik

Ono sa Bosanskim helikopterom me podsjeti na vic:

Nakon udara aviona, u kom je bio Mujo, u "bliznakinje" u Njujorku 11.sep., izlazi iz ruševina i psuje: Eee jebo im ja vaki aerodrom!!!