Main Menu

PAYPAL

Started by panther, July 07, 2008, 10:12:18 AM

Previous topic - Next topic

Gabor

Quote from: IvanGrozni on November 04, 2011, 06:53:01 PM
Quote from: Gabor on November 04, 2011, 01:28:19 PM
Konkretno u HK sam mogao da platim i direktno sa internet kartice, prihvatili su. Za ostale dobavljače ne znam... Za koji dan treba da promenim Master Card, pa ću videti da li prolazi ili ne  4e

Kako to misliš direktno plaćaš? Nisam baš razumeo.

Što se ostalog tiče, da su počeli da zabranjuju kartice iz Srbije, ništa me ne čudi. Ko zna možda nam sutra ponovo uvedu sankcije.

Pa kad naručiš u HK imaš opcije plaćanja. Tamo izabereš ne onaj gde piše PayPal već gde imaš još neke opcije ( sad se ne mogu tačno da se setim kako to piše ). A u sledećm koraku te ne baci na PayPal stranicu, već traži podatke sa kartice...

vidoja

da ali to placanje karticama nema veze sa paypal-om,i ne moras imati internet karticu,dovoljno je da imas obicnu kreditnu visa ili master(ja je koristim) i sa njom placas

Bigneda

Negde sam vec objasnjavao, zadnji put kad sam probao 'obicno' placanje preko HK sa karticom opet je islo preko Paypal-a ali bez potrebe za postojanjem naloga, naravno odbijena je kartica. Tako da jedino ostaje Bank transfer ako tu opciju jos nudi HK :(

vidoja

npr meni se desavalo kod ehiroba da mi kod placanja master karticom skine pare pa mi posle dan jave da je moja transakcija oznacena kao warring i da probam placanje preko paypal-a dok mi je hk bez problema prihvatao karticu

Yu-men

mmmm

Moneybooker nudi Moneybookers Pripaid MasterCard za 10â,¬.

Probacu ovih dana da je porucim.

Koristi Moneybooker racun za placanje, a navodno je prihvata i Paypal.

Znaci Banca Intesa > Moneybookers > MasterCard > Paypal

Ako to stvarno radi trebalo bi da moze novac i obrnuto da se salje.

Problem ce najverovatnije biti to sto se i ona salje za srbiju (na adresu prijave).

Tako da ce Paypal opet imati informaciju da je kartica iz srbije.

Ali, mozda je i prihvate zato sto je Moneybokers-ova.

Probacu, pa javljam.

Dali je neko probao MasterCard na Paypalu, cini mi se da sam negde procitao da sve MasterCard prihvataju ?

pozdrav
Evo mene opet .....

\\\--///
               ( @ @ )
  ----o00o----(_)----o00o---
                Yu-men    
   ------------------0ooo---------
               ooo0     (   )
               (    )      )  /
                \  (      (_/
                 \_)

Sava

Završili smo sa našim karticama, a preko BiH i Slovenije. Znali su oni i do sada odakle potiče kartica, ali su tolerisali. Dok Srbije ne uđe u sistem Pay pal biće ovako. Koliko znam samo HK nudi opciju direktnog plaćanja karticom Visa i Master, naravno kreditnom karticom jer su sigurni da iza nje stoji banka koja je izdala karticu, odnosno da ima kreditno pokriće.
Problem će se javiti i kada uđemo u Pay pal, bar ove kartice koje su bile registrovane preko drugih država.Verovatno ćemo pričekati da ih banka zameni kada isteknu, da bi ih preregistrovali.
Najveći problem ustvari prave firme koje isporučuju samo na adresu koju je prihvatio Pay pal kod registracije kartice.Kako da Bgd bude  u BiH ili Sloveniji. Meni su tražili kopiju komunalnih računa kako bih dokazao adresu stanovanja. Obavestili su Pay pal da li da šalju paket na adresu koja nije i adresa uplate. Bilo im je sumnjivo i naravno da su odbili uplatu. HK je još i tolerisao, ali druge firme su pravile problem.
Znači čekamo Pay pal u Srbiji, nadamo se da će sve biti kao i u drugim državama, nevidim razlog da ne bude tako.
ex pseudonijum: licider

Gabor

Savo, svaka banka ima u ponudi VISA INERNET ili VISA VIRTUON kartice. Tako da ako još nije istekla ona koja je registrovana u BiH, tražite jednu karticu iz druge banke i to je to, problem je rešen. Tu karticu će te moći da verifikujete. Mene više brine ovo dugovlačenje teme "PayPal u Srbiji"...  mmmm
Ali kako sam već pisao, nekad prođe i direkno plaćanje sa unošenjem podataka sa kartice ( kod HK ).
Iz Leaderhobby su me kontaktirali kad su videli da se ne uklapaju dve adrese, ali bez problema su mi poslali na adresu što sam kod njih registrovao.

Bigneda

mislim da tog 'direktnog' placanja na HK nema vec neko vreme, odnosno i ono ide PREKO Paypal sajta samo unosenje podataka a ne mora se imati otvoren i registrovan nalog. E tu bas nastaje problem posto Paypal i tu proverava brojeve pa ne prolaze nove kartice, ja probao NOVE internet intesa, master intesa, visa intesa. Ni jednu nisu prihvatili :(

Sava

mmmm onda je putuj Igumane, za manastir nebrini. Ja sam pre mesec dana platio Master karticom koja nije u sistemu Pay pal, znači i to je  :pop:
ex pseudonijum: licider

drjack

Meni je istekla vaznost stare kartice koja je bila registovana na pay paly i nisam uspeo da je obnovim iz sada vec poznatih razloga.

Medjutim istom karticom sam normalno platio na HK direktnom uplatom unoseci brojeve kartice. Radi se o Intesinoj internet kartici.

Kod placanja sam izabrao opciju VISA / MASTERCARD (No Paypal) i tu su mi zaracunali neku sitnu proviziju od 0,7$ na vrednost posiljke od  72$ sto ce reci 1% na iznos koji se placa.
Kupovina je obavljena pre nekih mesec dana.

Gatti.Gatozza

Quote from: Bigneda on November 05, 2011, 04:30:47 PM
mislim da tog 'direktnog' placanja na HK nema vec neko vreme, odnosno i ono ide PREKO Paypal sajta samo unosenje podataka

Plaćanje u HK običnim domaćim karticama i takozvanim internet virtuon ili kako već karticama, funkcioniše savršeno. i ta procedura nema nikakve veze sa pejpalom.

panther

Quote from: Yu-men on November 05, 2011, 10:25:37 AM

Dali je neko probao MasterCard na Paypalu, cini mi se da sam negde procitao da sve MasterCard prihvataju ?

pozdrav

Probao sam ja Master Postanske Stedionice i radi.

Bigneda

AHA :) evo sad sam probao i izgleda da je gomila nas koja se zalila ipak uspela nesto da promeni :)

...sada rade kartice, problem je bio pre par meseci sto ova opcija da se plati normalno karticom nije izgledala ovako i nije pisalo da ide direktno vec bez Paypal-a ALI preko njega. I kada bi kliknuli na tu opciju iako je bila NO paypal ona vas je automatski vodila na stranicu Paypala da se tu upisu podaci kojinaravno sa nisih kartica nisu bili prihvaceni...

Ovo je JAKO lepa i SVEZA vest :)

...izvinjavam se ako sam nekoga dezinformisao ne proverivsi informaciju od pre neki mesec !

aca405

Kolega mi je malopre ispričao kako je on nastavio da koristi PayPal sa novom karticom. On je pre oko 3 meseca dobio novu karticu Visa Internet BancaIntesa, umesto stare koja mu je istekla.

Nova kartica ima isti broj kao stara, samo različiti CVV (trocifreni broj sa zadnje strane) i datum trajanja.

On je na PayPal uradio izmenu podataka za karticu i samo izmenio CVV i datum isteka i ponovo su mu uradili autorizaciju kartice (zaduženje računa pa posle par dana vraćanje sredstava).

Možda ima šanse da ovako prođe, pa ako nekome skoro ističe kartica na PayPal, može da proba ovako sa izmenom podataka a ne sa brisanjem kartice i dodavanjem nove.

Meni kartica važi do kraja godine pa ću probati tek tada, a do tada će možda neko razrešiti dilemu da li ovaj način prolazi :)

leonardofibonacci

Ljudi, jel` zna neko da li sa Intesinom Visom moze da se placa direktno na eBay-u, posto ja ne mogu ponovo da je registrujem na PayPall-u?
За живот ми мало треба: клавир, хлеб и парче неба!