Main Menu

Potrebna pomoc pri kupovini iz HK

Started by scirocco, January 19, 2011, 06:48:34 PM

Previous topic - Next topic

magic

Mislim da sam vec jednom pisao, koliko sam mogao da zakljcim sve preko 50cm duzine ide na EMS mada mislim da su meni i elise od 18" isle na EMS.

poz
Veljko

marko

Ja sam imao isti problem.

Sve do 1kg tezine, kada je paket van gabarita (u mom slucaju 27") se salje EMS-om.
Preko 1kg, barem u mom slucaju, mogu da biram izmedju normalne i brze metode.

Nikako nisam uspeo, cak ni kao platinum member da ima objasnim da prave gresku i da time gube musterije.
WARNING:intentional straight and level flight prohibited!

miša2002

Quote from: mtesa on April 13, 2011, 10:43:56 AM
Juce sam se "svadjao" sa podrskom na HK, u vezi slanja u BiH.
glass-fiber sipke 2,5mm duzine 750mm salju kao air parcel
karbon sipke 2,5mm duzine 750mm salju samo kao EMS
I nikako da dobijem odgovor zasto.

Zato što "gabaritno" (750mm) podpada pod "Express and large parcel shipments".
Za Bosnu i Hercegovinu šalju samo kao EMS.
Na ovom linku http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_postagetable.asp pronađi BIH i vidi!
U više navrata je pisano o tome na forumu.
#FFCC00

mtesa

U redu je to miso,
ali zasto EMSom onda ne idu i glassfiber sipke? koje su istih dimenzija kao karbonske?
Na tom pitanju sam i njih izgubio.
I u Srbiju i u Hrvatsku salju ono sto u Bosnu ne salju, opet po meni nema logike, ali mi je kolega iz poste rekao da
BiH nema potpisan neki sporazum oko postanskih posiljaka i da je to problem
I on je bio bez odgovora za slanje dve vrste sipki istih dimenzija.
Valjda treba biti uporan, zato su nam i air parcel podigli sa 1000 na 1800gr.
Striker, listen, and you listen close: flying a plane is no different than riding a bicycle, just a lot harder to put baseball cards in the spokes.

Gatti.Gatozza

Slobo, dešava se često da im sajt prosto ne radi, i ponaša se kao što si naveo.
Ja na primer nikad nisam uspeo da štikliram ono disclaimer polje jer me i bez toga odmah prebacuje direktno na plaćanje.

miša2002

Quote from: mtesa on April 13, 2011, 01:36:09 PM
U redu je to miso,
ali zasto EMSom onda ne idu i glassfiber sipke? koje su istih dimenzija kao karbonske?
Na tom pitanju sam i njih izgubio.
I u Srbiju i u Hrvatsku salju ono sto u Bosnu ne salju, opet po meni nema logike, ali mi je kolega iz poste rekao da
BiH nema potpisan neki sporazum oko postanskih posiljaka i da je to problem
I on je bio bez odgovora za slanje dve vrste sipki istih dimenzija.
Valjda treba biti uporan, zato su nam i air parcel podigli sa 1000 na 1800gr.

To ti se dešava, verovatno, pre no što kreneš da realizuješ račun, ali sigurno će i jedno i drugo ići EMS. Te "dugačke" stvari gledaj da zajedno idu na jednom računu i da nisu neki "warehaus". Najbolje se više vas udružite i naručite samo to što je "dugačko" i ne jurite težinu sa stvarima koje mogu "normalno" da prođu.
Par puta sam imao "dugačke" pošiljke i uvek su zakačile carinu !
Zbog vremenske razlike, naručuj između 3 i 4 ujutru. U to vreme nisam nikad imao problema oko transakcija . Evropa uveliko spava, a Ameri se vraćaju s posla ili već. Vremenska razlika HK i nas je +7h .
#FFCC00

mtesa

Tako ce izgleda morati da bude, da se naruci karbon zajedno :)
A sto se tice placanja nikad nisam imao problema, placam preko paypal-a
i uvijek transakcija prodje bez ijednog problema

p.s.
paketic iz hk sa lipo baterijama je 7og izasao iz svajcarske i jos ga nema kod mene ...
Striker, listen, and you listen close: flying a plane is no different than riding a bicycle, just a lot harder to put baseball cards in the spokes.

sloba_b

Quote from: Gatti.Gatozza on April 13, 2011, 02:11:14 PM
Slobo, dešava se često da im sajt prosto ne radi, i ponaša se kao što si naveo.
Ja na primer nikad nisam uspeo da štikliram ono disclaimer polje jer me i bez toga odmah prebacuje direktno na plaćanje.

ja sam ushtelio ruku, pritisnem brzo "end" dugme i kliknem ga u delicu sekunde al dzaba kad posle isto :(

nervira me sto mi posiljka stoji kao "pending" a na sajtu mi je nakon potvrde kupovine napisano error i nemam pojma koji im je k.., poslali su mi e-mail u vezi porudzbine tj listu stvari koje sam izabrao..i uopste ne znam sta dalje da radim.

sinoc sam shvatio da sam imao nekoliko istih porudzbina jer sam bio uporan ko mazga al sam ponistio sve te "pending" ovane sem zadnje i ne znam sta dalje da radim?