Main Menu

Hobby King i dostava robe

Started by batans, January 26, 2012, 11:08:56 PM

Previous topic - Next topic

IvanGrozni

Quote from: An-2 colt on May 28, 2012, 08:45:53 AM
26.05.2012 14:48:22   11003 IZMENIČNA POŠTA   Za carinu

Da li znaci da ce biti reketiranja od strane carine?

Vrednost paketa oko 53 evra+slanje.

Ne znači da će ti naplatiti carinu. Svaki paket se upućuje na carinu, pa odande ide dalje. Ovo se pojavljivalo i kod mojih paketa, a nisu naplatili carinu.

sasa

Quote from: matovic on May 28, 2012, 11:37:40 AM
Quote from: rubiroza on May 28, 2012, 11:11:22 AM
I moj paketic je stigao u nedelju i odmah je poslat kod teta i cika na carini.
Kako ide dalje postupak? Da li ce me pozvati sa carine ako bude trebalo eventualno da se placa nesto? Da li ce mi paket doneti postar ili cu ga morati podici u posti?

Ako nisi "lagio" za vrednost paketa onda ces lepo dobiti paket na postu i tamo placas sve dazbine.... a ako jesi onda ce da te zovu iz carine da doneses "potvrdu o placanju" da provere stvarnu vrednost paketa :)

A de naci tu potvrdu o placanju(predpostavljam u banci) mmmm
BOLJE JE DA PLACES STO NISI NA NEBU NEGO DA PLACES STO NISI NA ZEMLJI

PRE NEGO STO PUSTIS JEZIK , PROVERI DA LI SI UKLJUCIO MOZAK

rubiroza

Quote from: sasa on May 28, 2012, 03:53:58 PM

Mislim da moze da posluzi i potvrda koja postoji na tvom nalogu na HobbyKing-u u delu gde je status tvoje porudzbine.
Kada predje status u "paid", pored toga se pojavljuje "Customs inv" koji sluzi upravo kao dokaz o ceni porucenog elementa.

nedbojsa

Upravo tako u velikom broju slučajeva dovoljan je "customs invoice" mada i njega baš retko traže... kada posumnjaju u veliku nesrazmeru cena u računu i realnih cena traže izvod iz banke.

Mada ne razumem čemu strepnja, sačekaš da ti poštar dođe na vrata pa će ti se sve kasti samo!
Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."

An-2 colt

Danas me je obradovao postar!!!10 dana od dana porucivanja i paket je tu!Extra! :)aplauz

matovic

Quote from: rubiroza on May 28, 2012, 05:43:03 PM
Quote from: sasa on May 28, 2012, 03:53:58 PM

Mislim da moze da posluzi i potvrda koja postoji na tvom nalogu na HobbyKing-u u delu gde je status tvoje porudzbine.
Kada predje status u "paid", pored toga se pojavljuje "Customs inv" koji sluzi upravo kao dokaz o ceni porucenog elementa.

Iskljucivo izvod iz banke (ako je kartica) ili elektronski racun (potvrda o uplati). Customs invoice znaju da moze da se lazira tako da to ne vredi nicemu.

Ovo pricam iz iskustva posto sam dva puta do sad isao u upravu carina da nosim te potvrde.

(pijemo)

pericamitic

Ajde sad malo u kontra smeru. :big smile dostava robe iz Srbije u Kinu.

Narucio sam flymentor sa HK i sve je stiglo kod mene za 14 dana, ali nazalost flymentor je bio neispravan :'(
Kontaktirao sam support centar i rekli su mi da popunim formular na sajtu kako bi znali o kom predmetu se radi. Kada se popuni formular izadje RMAid broj i adresa na koju se salje.  Sve me ovo smorilo do bola, em sam platio neispravnu stvar em moram sve da im saljem tako da sam bio na granici da prezalim 76$. Ali ...

Ne budem ja lenj odem do poste sa paketicem i na salteru popunim carinsku deklaraciju, i jos neki papiric zelene boje (ali bas papiric), sacekam da mi zena sa saltera sad kaze cifru za slanje, ocekivao sam 2500-3000 din., kad ono 516 din.(najjevtinije slanje) sa sve tracking nmb

Prodje 10 dana kad danas da narucim neki ESC imam sta da vidim, em su vratili cenu flymentora i njihove postarine kad su slali; nego vratise mi i 516din!! :)aplauz

Ukratko ne trebalo nikome ali cisto da se zna da i reklamacija radi na HK.

Ako nekome treba neka zna da kada popuni formular obavezno otstampa adresu i RMAID broj na 3-4 papira (bolje ga nalepiti sa svake strane kutije). Razlog je u tome sto ako na paketu ne pise sta je u pitanju  HK reklamni centar nece ni da preuzme paket . Obavezno zbog nase carinske inspekcije u napomeni deklaracije napise da je neispravno i da napise da papir sa adresom mora da ostane na kutiji.

Sajt za pracenje u Kini:
http://www.trackitonline.ru/   treba registracija (besplatna) ili ko zna da cita:
http://intmail.183.com.cn/

disljenko

Hvala na informaciji.....vrlo korisno, zlu netrebalo !!!!!

An-2 colt

Da li na HK mogu da se nadju gumice za krila tj.spoj krilo-trup?
Sve sam pretrazio ali nisam nasao.

sasa

Quote from: An-2 colt on July 01, 2012, 05:06:02 PM

Kod vulkanizera potrazi unutrasnju gumu od fice ili peglice.

ak

Quote from: sasa on July 02, 2012, 09:00:51 AM
Quote from: An-2 colt on July 01, 2012, 05:06:02 PM

Kod vulkanizera potrazi unutrasnju gumu od fice ili peglice.
Ja nisam video ni ficu ni peglicu ima 10 godina ;)

Quote from: An-2 colt
Imas ih na rcsrbija, mada ti je mozda bolje da koristis one obicne tanke pa stavis vise komada. Kao kod bungee jumping-a.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo Da Vinci
RCModelScout - RC Search Engine

sasa

[/quote]
Ja nisam video ni ficu ni peglicu ima 10 godina ;)

Quote from: An-2 colt

Pa kad ti zivis u begish je...e
u moje selo gi jos ima   :hehe

sman

da li se  nekom desilo da mu iz hobby kinga kasni isporuka vise od mesec dana???
pitam zato sto cekam posiljku od kraja maja, za koju nazalost nemam broj za pracenje... mmmm

Sava

Stići će sigurno. Ukoliko ne stigne za 60 dana, pošalji im dopis i bez obzira što pošiljka nije praćena, poslaće ti drugu pošiljku. Ovo pišem iz ličnog iskustva.
Znači, ne sekiraj se.    :mhm
ex pseudonijum: licider

rubiroza

Pre vise od 3 meseca sam preko HobbyKing-a narucio ESC za auto koji je uredno stigao u reoku od 15ak dana, a danas sam u postanskom sanducetu zatekao HobbyKing magazin poslat airmail-om na moju adresu.