gizmo, uspeo sam da rešim problem sa 'vučenjem' u stranu... Problem je bio u ACC kalibraciji + u činjenici da na strani serijskog konektora (gde se povezuje MKUSB) mi nisu bili pritegnuti šrafovi do kraja (da bi mogao lakše uštekati konektor), tako da je FlightCTRL stajao nakrivo. Uglavnom, kada sam to rešio, sada kopter leti savršeno, jedno je danas bio prilično jak vetar pa mi je to malo vuklo, ali generalno daleko bolje nego juče.
Elem, danas mi se pojavio još jedan problem
Pored telemetrije (koja nikako da mi proradi, više sam digo ruke od toga, ostao sam bez ideja), namontirao sam nosač kamere da se malo poigram sa time (MK HiSight III), međutim servoi nikako neće da prorade, šta god im radio.
Servoe sam povezao ovako:
U MikroKopter Tool podešavanjima kamere sam probao gomilu varijanti, izmeđuostalog i ove dve:
Pokušao sam da restartujem kopter nakon Write podešavanja (isključenje/uključenje baterije), pokušao sam da vidim da li možda servoi rade samo dok rade motori (ne rade ni tada), radio sam ispočetka konfiguraciju stanice, ali ni to nije pomoglo... I više sam ostao bez ideja... Da li sam negde nešto propustio?