Author Topic: Staza za RC automobile  (Read 88236 times)

Offline sman

• Full Member
Re: Staza za RC automobile
« Reply #150 on: June 19, 2012, 02:00:45 PM »
da li naplacujete ulaz ako mi iz "daleka" dodjemo samo da gledamo??? ;namig

Offline Bigneda

• Sr. Member
« Reply #151 on: June 19, 2012, 02:42:02 PM »
...verovatno u pivu ;)

Offline duke

• Full Member
« Reply #152 on: June 19, 2012, 03:04:31 PM »
Od gledanja nema selameta buraz :mhm.  Model u ruke pa po clanarinu kod Zajka  ()-()

Offline Bigneda

• Sr. Member
« Reply #153 on: June 19, 2012, 03:54:26 PM »
Pa tesko ce iz Vranja svaki vikend dolaziti na voznju  (nene)

Offline zajko

• Hero Member
    • www.shop.malaivanca.com
« Reply #154 on: June 19, 2012, 11:52:06 PM »
nema ulaz za ove izdaleka, odradice svoje kao prevrtaci !!! Bojim se da ce faliti.. isti !
Trebalo bi sutra do 12h da mi isporuce jod 300m tog crnog budzira, koji cemo kad postavimo...svako malo mackati belom bojom i bice OK (mislim ja), a deblji je od onog crvenog... bice to OK...
Kupljen kabl od bandere do skele i uticnica sa 5-6 utikaca za elektricare, to ce deda da ukopa ispod staze...
Ako organizujemo radnu akciju ovih dana, nemojte pre 18h zaginucemo od sunca i vrucine, ali se zato ladi burence piva  (:beer:)... zavrsimo do 21h pa gore na pivo i kupanje, i nesto slano da potera pivkana.. a ako se neko zajebe i ponese autic mozemo da proverimo kako izgleda sa rasvetom  ()-()
imamo par kolica, lopate, traktorce sa prikolicom i durango-peglu ! i crevo sa vodom... Sale voli da prska !!
RC Hobby Park, Mala Ivanča, Belgrade, SRB
Executive warehouse keeper, senior

Offline magic

• Moderator
  • Hero Member
« Reply #155 on: June 20, 2012, 12:02:29 AM »
Zajko, ja nas organizujem za sredu, tj. danas, stizemo oko 6!

poz
Veljko

Offline sman

• Full Member
« Reply #156 on: June 20, 2012, 09:10:03 AM »
nema ulaz za ove izdaleka, odradice svoje kao prevrtaci !!! Bojim se da ce faliti.. isti !

a takoj li !!??
 ce podjete vi na odmor u grcku, ali ovde ce  rampa da vas ceka i ima da radite sklekovi, a mozda i da prevrcate, ce vidimo  mmmm, pa cemo  tek tad da vas pustimo da idete da se banjate na more... :hehe  ()-()
« Last Edit: June 20, 2012, 10:12:07 AM by sman »

Offline Bigneda

• Sr. Member
« Reply #157 on: June 21, 2012, 01:38:08 AM »
AUUU kakva radna akcija danas :) ...ko nije bio zaebo se ozbiljno, al ne zbog ona 3 slepera ilovace sto smo rucno istovarili niti zbog one 3 tone uglja sto nas Zajko zamolio da mu 'caskom' ubacimo u podrum vec zbog VRUCE jagnjetine, 2 burenceta piva i gomila sitnisa u flasicama za maloletne, za salatu pileca krilca i ladna lubenica  (pijemo)

Pa sad vidite za sledeci put ko ce da izostaje  (yay)

...salu na stranu veliki deo posla odradjen, sredjeno penjanje i silazenje na stepenicama-nivoima i prilagodjene krivine za oba smera voznje na stazi. Durango obavio veeeliki deo posla, sad jos malo DEDA da zalije (i poprska total  :_D :hehe lol) i jos malo da se Durangise i ima da puca :)
 Za sledeci put ostaje obelezavanje staze novim crevima, sredjivanje 2 skokica na donjem pravcu i dorada jednog postojeceg na gornjem i to bi bilo dovoljno, a ako nam bas bude dosadno da probamo malo da ispravimo krivinu iznad gornjeg pravca da jedni drugima ne upadamo u gepek kad se preracunamo i dosta za ovu godinu  :)aplauz oo))

Za vikend malo arbajta pa voznja i dogovor za prvi sampionat Mala Ivanca ! :)

E sad jedno pitanje za zainteresovane koji nisu iz Beograda a dosli bi na takmicenje koje je u planu !? ...jel bi bila interesantna varijanta da se to uradi u 2 dana (subota, nedelja) sa organizovanim smestajem ili da to bude malo natrpana varijanta celodnevne 'nedelje' ?

Offline Uzice

• Pocetnik
  • *
« Reply #158 on: June 21, 2012, 08:29:07 AM »
Za mene odgovara bilo koja varijanta ako se ne poklopi sa Spa i Moncom, ove godine ne bi da propustim te trke.

Offline zajko

• Hero Member
« Reply #159 on: June 21, 2012, 08:16:56 PM »
Ne vidi se mnogo ... Al se radilo... i zuljevi su tu

ima Voja bolje snikmke...

E sad da zavrsimo .... da se malo uvezba... pa neko takmicenje prvenstvo.... kategorije...
Magic je dobio zadatak da osmisli kategorije i trke... pa cemo u july/avg   da nabavimo "Lap timmer"  i udri ...
Recimo kraj spetembra prva nedelja oktobra...

Mislim da bi vec mogao da se postavi sve ovo ... pa  i datum...

Offline magic

• Moderator
  • Hero Member
« Reply #160 on: June 21, 2012, 08:51:09 PM »
Mene jos uvek sve boli od juce, bogami potrudili smo se svi koji smo bilil, nazalost bilo nas je samo 4 + Zajko i deda. Neki obecase pa ispalise, neka, neka.

Ipak najvaznije od svega je da se  (work) i da svaki put ostane nesto iza nas. Zajko je bio domacin na nivou, kao i svaki put do sada, tako da uz Duletove posalice vreme brzo prodje, jedino danas ledja bole  :hehe.

U nedelju standardno dan za voznju, trebalo bi da se nadjemo na stazi oko 14:30, dok se raspakujemo i malo bla, bla prodje pola sata tako da u 15:00 pocnemo polaganje creva da bi smo oko 17 i poceli da vozimo.

Sto se kategorija tice mozemo da napravimo 3 kategorije. S obzirom da smo ustanovili da 1/8  elektro i glow mogu zajedno mislim da tu nece biti problema. U hrvatskoj je ogranicenje za elektro motor do 2000kV i 4S baterija, kod nas i ne mora tako ako neko bas nema. Ono sto bi trebalo razdvojiti su bagi i tragi jer se ipak razlicito voze. I naravno pravila iz Elektro klub klase, a to je 2WD 2S baterija i motor do 3.300kV bez elektronskog tajminga. Trke traju po 5 min + 1 krug, videcemo u zavisnosti od broja prijavljenih koliko ljudi vozi odjednom (4,5 ili 6) i samim tim kako se ispada, svakako cu pogledati format nekog ozbiljnijeg takmicenja.

Znaci:

1. Bagi 1/8 glow-elektro
2. Tragi 1/8 glow-elektro
3. 1/10 2WD elektro

E sad, ja sam bio osmislio da 2WD bude sa bilo kojim 2WD modelom ali tu potencijalno moze da se javi problem jer postoji stvarno dosta razlicitih 2WD modela i neki bi mogli da budu u prednosti. Postoji klasican 2WD bagi 1/10 (npr. Ultima RB-5 ili Losi 22 Twenty Two), pa malo veci 1/10 (prakticno 1/9) 2WD bagi (npr. Ultima DB i Losi XXX-SCB) i 2WD Short Course Truck SC (npr. Ultima SC i Losi XXX-SCT). Stim sto su ove vece 1/9 SC ili bagi varijante prakticno identicne samo se razlikuju po tipu karoserije tako da je tu svejedno, ali bi zato mozda jedna Ultima RB-5 bila u prednosti. Napravicemo par simulacija sa razlicitim vozacima pa cemo znati jer trenutno Ultimu RB-5 imam samo ja i ne bih da moram da kupujem jos jedan model ako ne mora. Kasnije, npr. naredne sezone postoji prostor za jos jednu kategoriju a to je 2WD race bagi sa motorima do 5.000kV ili open, i to ide kao ludo, ali o tom potom.

Sto se termina tice mislim da bi prva nedelja oktobra odlicno legla, preverio sam termine za Monzu i Spa ne preklapa se,  ;namig.

poz
« Last Edit: June 22, 2012, 12:09:29 PM by magic »
Veljko

Offline zajko

• Hero Member
« Reply #161 on: June 21, 2012, 09:22:04 PM »
 (:beer:)  :)aplauz :)aplauz (mazi) 1ee 26aa

Offline Bigneda

• Sr. Member
« Reply #162 on: June 22, 2012, 02:12:54 AM »
...jel bacio DEDA tootaaal !?

Offline zajko

• Hero Member
« Reply #163 on: June 22, 2012, 03:52:13 PM »
Jok... Ubi nas ova vrucina, a i imali smo jos zilion poslova...
Ako me ne ispali lokalac, za sutra ujutru bice surprise !!!
 (pijemo)

Offline Bigneda

• Sr. Member
« Reply #164 on: June 22, 2012, 04:13:40 PM »
Vama je bar lako, ko pocne da kuva pola sata u bazenu i ko nov ;)