Mene jos uvek sve boli od juce, bogami potrudili smo se svi koji smo bilil, nazalost bilo nas je samo 4 + Zajko i deda. Neki obecase pa ispalise, neka, neka.
Ipak najvaznije od svega je da se
i da svaki put ostane nesto iza nas. Zajko je bio domacin na nivou, kao i svaki put do sada, tako da uz Duletove posalice vreme brzo prodje, jedino danas ledja bole
.
U nedelju standardno dan za voznju, trebalo bi da se nadjemo na stazi oko 14:30, dok se raspakujemo i malo bla, bla prodje pola sata tako da u 15:00 pocnemo polaganje creva da bi smo oko 17 i poceli da vozimo.
Sto se kategorija tice mozemo da napravimo 3 kategorije. S obzirom da smo ustanovili da 1/8 elektro i glow mogu zajedno mislim da tu nece biti problema. U hrvatskoj je ogranicenje za elektro motor do 2000kV i 4S baterija, kod nas i ne mora tako ako neko bas nema. Ono sto bi trebalo razdvojiti su bagi i tragi jer se ipak razlicito voze. I naravno pravila iz Elektro klub klase, a to je 2WD 2S baterija i motor do 3.300kV bez elektronskog tajminga. Trke traju po 5 min + 1 krug, videcemo u zavisnosti od broja prijavljenih koliko ljudi vozi odjednom (4,5 ili 6) i samim tim kako se ispada, svakako cu pogledati format nekog ozbiljnijeg takmicenja.
Znaci:
1. Bagi 1/8 glow-elektro
2. Tragi 1/8 glow-elektro
3. 1/10 2WD elektro
E sad, ja sam bio osmislio da 2WD bude sa bilo kojim 2WD modelom ali tu potencijalno moze da se javi problem jer postoji stvarno dosta razlicitih 2WD modela i neki bi mogli da budu u prednosti. Postoji klasican 2WD bagi 1/10 (npr. Ultima RB-5 ili Losi 22 Twenty Two), pa malo veci 1/10 (prakticno 1/9) 2WD bagi (npr. Ultima DB i Losi XXX-SCB) i 2WD Short Course Truck SC (npr. Ultima SC i Losi XXX-SCT). Stim sto su ove vece 1/9 SC ili bagi varijante prakticno identicne samo se razlikuju po tipu karoserije tako da je tu svejedno, ali bi zato mozda jedna Ultima RB-5 bila u prednosti. Napravicemo par simulacija sa razlicitim vozacima pa cemo znati jer trenutno Ultimu RB-5 imam samo ja i ne bih da moram da kupujem jos jedan model ako ne mora. Kasnije, npr. naredne sezone postoji prostor za jos jednu kategoriju a to je 2WD race bagi sa motorima do 5.000kV ili open, i to ide kao ludo, ali o tom potom.
Sto se termina tice mislim da bi prva nedelja oktobra odlicno legla, preverio sam termine za Monzu i Spa ne preklapa se,
.
poz