Main Menu

Staza za RC automobile

Started by magic, November 28, 2011, 06:32:44 PM

Previous topic - Next topic

sman

da li naplacujete ulaz ako mi iz "daleka" dodjemo samo da gledamo??? ;namig

Bigneda

duke

Od gledanja nema selameta buraz :mhm.  Model u ruke pa po clanarinu kod Zajka  ()-()

Bigneda

Pa tesko ce iz Vranja svaki vikend dolaziti na voznju  (nene)

zajko

nema ulaz za ove izdaleka, odradice svoje kao prevrtaci !!! Bojim se da ce faliti.. isti !
Trebalo bi sutra do 12h da mi isporuce jod 300m tog crnog budzira, koji cemo kad postavimo...svako malo mackati belom bojom i bice OK (mislim ja), a deblji je od onog crvenog... bice to OK...
Kupljen kabl od bandere do skele i uticnica sa 5-6 utikaca za elektricare, to ce deda da ukopa ispod staze...
Ako organizujemo radnu akciju ovih dana, nemojte pre 18h zaginucemo od sunca i vrucine, ali se zato ladi burence piva  (:beer:)... zavrsimo do 21h pa gore na pivo i kupanje, i nesto slano da potera pivkana.. a ako se neko zajebe i ponese autic mozemo da proverimo kako izgleda sa rasvetom  ()-()
imamo par kolica, lopate, traktorce sa prikolicom i durango-peglu ! i crevo sa vodom... Sale voli da prska !!
RC Hobby Park, Mala Ivanča, Belgrade, SRB
Executive warehouse keeper, senior

magic

Zajko, ja nas organizujem za sredu, tj. danas, stizemo oko 6!

poz
Veljko

sman

Quote from: zajko on June 19, 2012, 11:52:06 PM
nema ulaz za ove izdaleka, odradice svoje kao prevrtaci !!! Bojim se da ce faliti.. isti !

a takoj li !!??
ce podjete vi na odmor u grcku, ali ovde ce  rampa da vas ceka i ima da radite sklekovi, a mozda i da prevrcate, ce vidimo  mmmm, pa cemo  tek tad da vas pustimo da idete da se banjate na more... :hehe  ()-()

Bigneda

AUUU kakva radna akcija danas :) ...ko nije bio zaebo se ozbiljno, al ne zbog ona 3 slepera ilovace sto smo rucno istovarili niti zbog one 3 tone uglja sto nas Zajko zamolio da mu 'caskom' ubacimo u podrum vec zbog VRUCE jagnjetine, 2 burenceta piva i gomila sitnisa u flasicama za maloletne, za salatu pileca krilca i ladna lubenica  (pijemo)

Pa sad vidite za sledeci put ko ce da izostaje  (yay)

...salu na stranu veliki deo posla odradjen, sredjeno penjanje i silazenje na stepenicama-nivoima i prilagodjene krivine za oba smera voznje na stazi. Durango obavio veeeliki deo posla, sad jos malo DEDA da zalije (i poprska total  :_D :hehe lol) i jos malo da se Durangise i ima da puca :)
Za sledeci put ostaje obelezavanje staze novim crevima, sredjivanje 2 skokica na donjem pravcu i dorada jednog postojeceg na gornjem i to bi bilo dovoljno, a ako nam bas bude dosadno da probamo malo da ispravimo krivinu iznad gornjeg pravca da jedni drugima ne upadamo u gepek kad se preracunamo i dosta za ovu godinu  :)aplauz oo))

Za vikend malo arbajta pa voznja i dogovor za prvi sampionat Mala Ivanca ! :)

E sad jedno pitanje za zainteresovane koji nisu iz Beograda a dosli bi na takmicenje koje je u planu !? ...jel bi bila interesantna varijanta da se to uradi u 2 dana (subota, nedelja) sa organizovanim smestajem ili da to bude malo natrpana varijanta celodnevne 'nedelje' ?

Uzice

Za mene odgovara bilo koja varijanta ako se ne poklopi sa Spa i Moncom, ove godine ne bi da propustim te trke.

zajko

Ne vidi se mnogo ... Al se radilo... i zuljevi su tu

dorada Off Road staze

ima Voja bolje snikmke...

E sad da zavrsimo .... da se malo uvezba... pa neko takmicenje prvenstvo.... kategorije...
Magic je dobio zadatak da osmisli kategorije i trke... pa cemo u july/avg   da nabavimo "Lap timmer"  i udri ...
Recimo kraj spetembra prva nedelja oktobra...

Mislim da bi vec mogao da se postavi sve ovo ... pa  i datum...

magic

Mene jos uvek sve boli od juce, bogami potrudili smo se svi koji smo bilil, nazalost bilo nas je samo 4 + Zajko i deda. Neki obecase pa ispalise, neka, neka.

Ipak najvaznije od svega je da se  (work) i da svaki put ostane nesto iza nas. Zajko je bio domacin na nivou, kao i svaki put do sada, tako da uz Duletove posalice vreme brzo prodje, jedino danas ledja bole  :hehe.

U nedelju standardno dan za voznju, trebalo bi da se nadjemo na stazi oko 14:30, dok se raspakujemo i malo bla, bla prodje pola sata tako da u 15:00 pocnemo polaganje creva da bi smo oko 17 i poceli da vozimo.

Sto se kategorija tice mozemo da napravimo 3 kategorije. S obzirom da smo ustanovili da 1/8  elektro i glow mogu zajedno mislim da tu nece biti problema. U hrvatskoj je ogranicenje za elektro motor do 2000kV i 4S baterija, kod nas i ne mora tako ako neko bas nema. Ono sto bi trebalo razdvojiti su bagi i tragi jer se ipak razlicito voze. I naravno pravila iz Elektro klub klase, a to je 2WD 2S baterija i motor do 3.300kV bez elektronskog tajminga. Trke traju po 5 min + 1 krug, videcemo u zavisnosti od broja prijavljenih koliko ljudi vozi odjednom (4,5 ili 6) i samim tim kako se ispada, svakako cu pogledati format nekog ozbiljnijeg takmicenja.

Znaci:

1. Bagi 1/8 glow-elektro
2. Tragi 1/8 glow-elektro
3. 1/10 2WD elektro

E sad, ja sam bio osmislio da 2WD bude sa bilo kojim 2WD modelom ali tu potencijalno moze da se javi problem jer postoji stvarno dosta razlicitih 2WD modela i neki bi mogli da budu u prednosti. Postoji klasican 2WD bagi 1/10 (npr. Ultima RB-5 ili Losi 22 Twenty Two), pa malo veci 1/10 (prakticno 1/9) 2WD bagi (npr. Ultima DB i Losi XXX-SCB) i 2WD Short Course Truck SC (npr. Ultima SC i Losi XXX-SCT). Stim sto su ove vece 1/9 SC ili bagi varijante prakticno identicne samo se razlikuju po tipu karoserije tako da je tu svejedno, ali bi zato mozda jedna Ultima RB-5 bila u prednosti. Napravicemo par simulacija sa razlicitim vozacima pa cemo znati jer trenutno Ultimu RB-5 imam samo ja i ne bih da moram da kupujem jos jedan model ako ne mora. Kasnije, npr. naredne sezone postoji prostor za jos jednu kategoriju a to je 2WD race bagi sa motorima do 5.000kV ili open, i to ide kao ludo, ali o tom potom.

Sto se termina tice mislim da bi prva nedelja oktobra odlicno legla, preverio sam termine za Monzu i Spa ne preklapa se,  ;namig.

poz
Veljko

zajko

(:beer:)  :)aplauz :)aplauz (mazi) 1ee 26aa

Bigneda

...jel bacio DEDA tootaaal !?

zajko

Jok... Ubi nas ova vrucina, a i imali smo jos zilion poslova...
Ako me ne ispali lokalac, za sutra ujutru bice surprise !!!
(pijemo)

Bigneda

Vama je bar lako, ko pocne da kuva pola sata u bazenu i ko nov ;)