Main Menu

HK Shippment

Started by pnedic, March 13, 2013, 10:06:13 AM

Previous topic - Next topic

zajko

HK Germany radi odlicno... paket sa Nemackom adresom stigne za 2-3 dana i onda jos 5-6-7 do nas...
RC Hobby Park, Mala Ivanča, Belgrade, SRB
Executive warehouse keeper, senior

miša2002

Verovatno je proslava dedinog rođendana "malo" poremetila ceo region?..
#FFCC00

Da li je neko saznao zasto se paketi toliko dugo zadrzavaju u posti HK (being processed for departure from Hong Kong) ?

magic

E neverovatno, paket koji sam porucio 6.4 stigao je 19.4. kod nas na postu, on je isao preko SG poste jer sam u njemu imao neke baterije. A paket koji sam porucio 24.3. i u kome nema baterija pa ide preko HK poste jos uvek stoji "being processed for departure from Hong Kong as of 2-Apr-2013" e pa ko je ovde lud  !!! oo))

poz
Veljko

Sad sam bas gledao i postranim forumima se zale za HKP da drze jako dugo pakete tj. da im ne salju .....

pnedic

Quote from: magic on April 21, 2013, 10:06:56 AM
E neverovatno, paket koji sam porucio 6.4 stigao je 19.4. kod nas na postu, on je isao preko SG poste jer sam u njemu imao neke baterije. A paket koji sam porucio 24.3. i u kome nema baterija pa ide preko HK poste jos uvek stoji "being processed for departure from Hong Kong as of 2-Apr-2013" e pa ko je ovde lud  !!! oo))

poz

Meni je isto paket sa baterijom (< 300gr) stigao iz Singapura za nekih 15-ak dana. I to sam jurio paket kad sam video da je stigo u Srbiju. U posti - lud-zbunjen: kontrolor isporuke nije mogao da nadje paket (sve po broju posiljke) !? Pa onda razgovarao da drugom pa sa trecom osobom iz poste pa mi na kraju rekose "aaaa nije to paket - to je posiljka". Pa kakva im je razlika izmedju toga dvoga: za njih je paket ono sto ima preko 2kg. I jedva ga nadjose - u postanskom fahu firme gde radim !!! Naime uvek sam do sada stavljao svoje ime, pa ispod firmu u kojoj radim i adresu firmu kao mesto dostave. Tri puta do sada je dolazio kurir poste u firmu i donosio pakete. Elem sada mi rekose da posto pise ime firme, oni su to prebacili u post. fah firme. Na kraju je morao da ide kurir sve sa pecatom firme u postu da preuzme "posiljku".
Ova druga posiljka (e to je vec paket) je krenuo iz HK 2.4-og i jos je "u transportu". Bar tako mi rekose u posti. Samo se pitam hoce li i to da strpaju u fah.

nedbojsa

Razliku prave sve pošte sveta između parcel (paket) i mail (pismo).  Tako se može nešto težine 50gr. u koverti poslati kao paket, ali se može i kutija od 1990 gr poslati kao pismo. Razlika ti je u ceni transporta, osiguranju pošilke, tretiranju pošiljke... npr. na carini u 99% slučajeva ne otvaraju air mail, dok air parcel pa bio i prazan koverat  obavezno otvore...
Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."

mad_mangod

Quote from: pnedic on April 21, 2013, 12:30:29 PM
Quote from: magic on April 21, 2013, 10:06:56 AM

poz

Meni je isto paket sa baterijom (< 300gr) stigao iz Singapura za nekih 15-ak dana. I to sam jurio paket kad sam video da je stigo u Srbiju. U posti - lud-zbunjen: kontrolor isporuke nije mogao da nadje paket (sve po broju posiljke) !? Pa onda razgovarao da drugom pa sa trecom osobom iz poste pa mi na kraju rekose "aaaa nije to paket - to je posiljka". Pa kakva im je razlika izmedju toga dvoga: za njih je paket ono sto ima preko 2kg. I jedva ga nadjose - u postanskom fahu firme gde radim !!! Naime uvek sam do sada stavljao svoje ime, pa ispod firmu u kojoj radim i adresu firmu kao mesto dostave. Tri puta do sada je dolazio kurir poste u firmu i donosio pakete. Elem sada mi rekose da posto pise ime firme, oni su to prebacili u post. fah firme. Na kraju je morao da ide kurir sve sa pecatom firme u postu da preuzme "posiljku".
Ova druga posiljka (e to je vec paket) je krenuo iz HK 2.4-og i jos je "u transportu". Bar tako mi rekose u posti. Samo se pitam hoce li i to da strpaju u fah.

Ovo sa firmom se i meni desilo da su trazili da se pecatira iako na "kutijici" pise moje ime a ja sam na kapiju iste! Rekao mi je "Ne mora pecat" a onda su kolege iz arhive morali da to zavode u knjigu.

Posiljke koje idu singapurskom posto nekako brze stignu.  :o
Biti ili (ne)biti,
pitanje je koga.

Goran
YU1SIS
Niš

Narucio sam iz HK nesto i od 13-tog mi stoji being processed for departure from Hong Kong... da li treba nesto da preduzimam, da se zalim ili da cekam... Pitam posto mi je ovo prvi put da stoji ovako posiljka.

magic

Quote from: Avatar on April 23, 2013, 01:34:25 PM
Narucio sam iz HK nesto i od 13-tog mi stoji being processed for departure from Hong Kong... da li treba nesto da preduzimam, da se zalim ili da cekam... Pitam posto mi je ovo prvi put da stoji ovako posiljka.

Moras prvo da stanes u red, meni tako stoji od 2.4.! Salim se naravno, izgleda one 2 nedelje sto nisu radili za njihovu Novu Godinu jos uvek pokusavaju da uhvate.

Evo ga obrazlozenje:

Latest News: Notification of Mail Delay of Hong Kong Post

Because of the inflation of shipping fee of China Post services, many sellers choose to send their items through Hong Kong Post, which results in a huge pressure for the latter. Please be noted that items posted through Hong Kong Air Mail or Hong Kong Registered Air Mail are subject to a delay of 3 - 5 days, occasionally 5 - 7 days. We ask for your kind understand and patience.

2012-02-13

Naravucenije, isplati se poruciti bilo kakvu bateriju kada se porucuje jer onda ide na SG i tada nema problema.

poz
Veljko

JLZ

Pih, a pre nekoliko dana je bilo bolje preko HK.
Ko ce to vise upratiti...

Jbt, kako ce izlgedati carini kada stignu odjednom 3 paketa...

nedbojsa

Pa dobri ste vi ja poručio još 22.3 u Hong Kong post office ušao paket 29.3 i stoji tamo kao prvog dana. Imam još par paketa koje sam kasnijen poručio i oni stoje takođe sa nepromenjenim statusom.

Edit. Sad vidim ovo što magic citirao datirano na februar 2012.
Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."

disljenko

Evo sta su meni sad odgovorili na pitanje zasto mi paket toliko stoji u HK posti....paket je poslat 2.4 a pojavio se 12.4 u sistemu i otad pise sto i svima vama. Ja je spreman za slanje. Rekli su mi da je potrebno 10-25 dana za air mail ali i mesec dana je normalno :D Sad ko ce ga znati !!

"You know, Hong Kong air mail is a little slow, and the tracking information will not be updated unless it arrived at your country"

Tako da nase posiljke verovatno uredno putuju(malo sporije) ali vazno da ne stoje....

nedbojsa

Da, da i meni to prvi put napisali pa posle nedelju kada sam ih ponovo kontaktirao dana otvorili slučaj u pošti pošto su istekli svi rokovi.
Ništa ne putuje dok se ne promeni status na "left Hong Kong for its destination on xx.april.2013"

pnedic

U mom slucaju pise status "Item posted" od 02.04.2013. E da li je to poslato ili jos cuci u nekom cosku ko ce ga znati.
Juce sam kontaktirao i HobbyKIng i rekose da ce me obavestiti mailom kada nesto saznaju.
Takodje sa popunio customer enquire na sajtu HK poste i tu sam dobio samo automatsku zahvalnicu sto se interesujem za svoj paket i da ce me obavestiti.