Main Menu

HK Shippment

Started by pnedic, March 13, 2013, 10:06:13 AM

Previous topic - Next topic

tataBulik

Meni je konačno prekjuče stigao paket sa j...nom elisom i dva servoa od 9g (ni traga LiPo-u), koji sam poručio početkom decembra!!!  :sljus

Najmsješnije je to što sam im se obratio mjesec dana od slanja sa pitanjem šta nije u redu obzirom da su mi sve pošiljke (njih 20-ak) do sada stizale za 20-30 dana. Odgovorili su mi da ne znaju u čemu je problem, ali da će mi javiti. Nakon opet jedno petnaestak dana su mi javili da je pošiljka naišla na prepreku na nekoj od granica, carina ili nečeg goreg od oboje. Predložili su mi da ili ponovim pošiljku ili da u protivrijednosti poručim nešto drugo ili da mi refundiraju novac. Prihvatio sam da ponove pošiljku. Konačno, pošiljka je stigla u "TNT" predstavništvo na aerodromu Golubovci - Podgorica. Kontaktirali su me i ponudili da oni procesuiraju paket za nadoknadu od 21,5€!!!... ili da ga ja lično preuzmem bez nadoknade, koja fora, od Hong Konga do Crne Gore - 6€, a od Podgorice do Nikšića (55km) - 21,5€. Naravno, podigao ga je moj drugar iz Pg free of charge.
Ovo je prvi put da pošiljka iz HK ne stiže na moju poštu ili kućnu adresu, a ne radi se o LiPo?!  mmmm

magic

Quote from: magic on April 16, 2014, 06:22:32 PM
Quote from: gizmo on April 16, 2014, 12:23:43 PM
Izgleda su paketi sa baterijama sa kraja februara problematicni.
Ja isto imam paket navodno poslat 27.2. sa 2x2200 i nekim sitnicama i jos uvek nije stigao, a umesto tracking broja stoji samo ovo "0042283".

Slican slucaj, placeno 1.3 i stoji. Rekao sam im da mi izvade bateriju i posalju barem ostale delove i sada cekam odgovor.

poz

Javili se posle 6 dana i kazu ne mogu da izvade bateriju jer je posiljka vec poslata!? Zanimljivo je sto je ono "vec" bio 50. dan nakon placanja i dan na koji su mi se i obratili. Posiljka je dobila opet neki fantomski tracking broj koji nigde nema da se prati. No coment.

poz
Veljko

dusan.milenkovic

OD HK VISE NI ASPIRIN!!!
Proslo je ravno 4 meseca kako cekam na posiljku u kojoj NEMA baterija..... Motor i neki sitni delovi za brodic.... Zadnjih mesec dana ni ne odgovaraju.... Jedan deo je u medjuvremenu otisao na backorder i tako stoji 2 meseca vec.... U jednom momentu su mi ponudili da otkazu posiljku i da mi uplacene pare prebace na store credit, ali ja sam trazio refund koji je moguc jer imam karticu u stranoj banci.... Od tada ni reci vise o tome od njih....

An-2 colt

Zasto HK vise nije nizasta??? Od momenta placanja paket mi je stigao za tri nedelje.Uredno je sve islo preko Singapura.Paket nije sadrzao bat.ali je sadrzao ceo set-up za avion.

mihajlo

Ja sam narucio ESC preko HK od 15marta stoji mi unpaid iako je  na pay pal sve ok.
Nesto kanda kod njih ne funkcionise.

dusan.milenkovic

Quote from: ScipioMject on April 23, 2014, 08:22:21 AM
Posto vidim da HK vise nije ni za sta, moze li neko da okaci linkove drugih prodavnica sa kojima je saradjivao i koje imajupristojnu ponudu ponudu.

ako ti trebaju delovi za avione onda dx.com
uvek bili korektni, uvek svi rokovi ispostovani, cak i kad mi jednom nisu stigli tockovi na prvo moje pitanje su odgovorili u roku od par sati i poslali mi druge. jedino sto nema za kola neki veliki izbor delova, ali imaju dosta za avione i mulikoptere.
cak izgleda salju opet i baterije (al to jos treba da proverim) jer su presli na swiss post.
delovi su im kvalitetniji od vecine sa HK......
npr... HK tockovi na bagiju su mi se razleteli na prvoj voznji, razbalansirani su, i nema metalnih....
DX tockovi rade savrseno, ne pokazuju znake ostecenja a imaju i metalnih felni u ponudi, i raznih guma a ne samo krs plasticnih za drift kao HK.... i da.... shipping za srbiju im je free...
za sve ozbiljne delove... samo a main hobbies i tower hobbies.... uglavnom te skuplje stvari izadju jeftinije na kraju...

magic

Quote from: dusan.milenkovic on April 23, 2014, 07:38:42 PM
Quote from: ScipioMject on April 23, 2014, 08:22:21 AM
Posto vidim da HK vise nije ni za sta, moze li neko da okaci linkove drugih prodavnica sa kojima je saradjivao i koje imajupristojnu ponudu ponudu.

ako ti trebaju delovi za avione onda dx.com
uvek bili korektni, uvek svi rokovi ispostovani, cak i kad mi jednom nisu stigli tockovi na prvo moje pitanje su odgovorili u roku od par sati i poslali mi druge. jedino sto nema za kola neki veliki izbor delova, ali imaju dosta za avione i mulikoptere.
cak izgleda salju opet i baterije (al to jos treba da proverim) jer su presli na swiss post.
delovi su im kvalitetniji od vecine sa HK......
npr... HK tockovi na bagiju su mi se razleteli na prvoj voznji, razbalansirani su, i nema metalnih....
DX tockovi rade savrseno, ne pokazuju znake ostecenja a imaju i metalnih felni u ponudi, i raznih guma a ne samo krs plasticnih za drift kao HK.... i da.... shipping za srbiju im je free...
za sve ozbiljne delove... samo a main hobbies i tower hobbies.... uglavnom te skuplje stvari izadju jeftinije na kraju...

Kad vec pominjes dx.com kako tamo placas? Ja probao da kupim neku glupost cisto da vidim kako funkcionise i kad hocu da platim preko paypala-a nece da prodje. Broj kartice mi ne pada na pamet da im ostavim!

I u potpunosti se slazem da kada su delovi za autice u pitanju onda samo amainhobbies.

poz
Veljko

nedbojsa

Dx ima problem sa placanjem preko paypala iz srbije. Međutim karticom dunkcioniše besprekorno, neznam da se neko žalio da je imao problema sa zloupotrebom.
Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."

dusan.milenkovic

Na DX od skoro ne radi pay pal. Placam regularno karticom i nikad nisam imao problem.
Na dx jednostavno nema neki veliki izbor delova za autice. Nesto tockova, felni guma, ima par upgrade metalnih delova za HSP i par motora i esc. Ali je zaista kvalitet toga daleko iznad HK. Za avione ima svakako vise.

Na amainu i na tower hobbies mozes naci sve moguce delove za renomirane proizvodjace. Amain ima malo jeftiniji shipping, ali ne pokriva sve. Zajedno pokrivaju apsolutno sve kvalitetne proizvodjace.

Sto se tice ali expresa, dobro se pazite i dobro citajte feedback za prodavce. Narucivati samo od onih koji imaju 100% pozitivan feedback. Ako je nesto previse povoljno, verovatno je muljavina....

kole

imali neki link ka tom DX-u?
Aeroplan Jocika, vidi!

dusan.milenkovic

Quote from: ScipioMject on April 24, 2014, 09:43:14 AM
Razgledao sam malo po dx i cini se da je dobar sajt. Siping besplatan, cene korektne, ponuda nije losa i plus pozitivni komentari clanova foruma, sve ukazuje da ce moja sledeca posiljka biti sa dx-a.

Da li dx funkcionise kao amazon(ima svoje skladiste) ili kao ebay(samo kao posrednik)?

Imaju svoje skladiste.

nedbojsa

Tačno je to da imaju skladište, ali su u skladištu trenutno naj aktuelniji proizvodi tako da brdo robe posrednički prodaju, tj. ti im platiš a oni nabave od dobavljača i proslede ti na adresu. Zato i ima pojedinih potpuno identičnih artikala sa različitim cenama. Jedan artikal dva dobavljača pa su i cene različite. Solidan i poprilično ažuran prodavac iz kine je i banggood.com imaju nešto u rc opreme u ponudi, ako mema na stanu transparentno piše da šalju za toliko i toliko dana od poručivanja, a iz iskustva govorim da su paket spakovali i poslali uvek par dana pre roka koji su sami sebi dali. Svaki paket fotografisan... Jesu uveli u zadnje vreme neke simbolične poštarine tipa 0,85$, 1,25$ ali su korektni. Ako ima neki problem kontaktiraš ih fotografišeš i za manje od 24h imaš refaund na paypal naravno ako se ne odlučiš za opciju da ponovo pošalju.

P.S. što se tiče dx-a kod njih je dobro što imaju i skladište u UK . i tako ako ispadne problem da ste dobili nešto neodgovarajuće ili neispravno roba se umesto u kinu i ako ste odande poručili šalje UK pa su troškovi slanja daleko niž tj. nebitni su troškovi pošto vam i h i onako refundiraju ali je za max 10 dana rešen slučai. Naravno traže da im slikate poštansku uputnicu potaju koliki je iznos slanja pretvoren u dolare i refundiraju vam sve, cenu robe, poštarine kao i iznos koji ste platili za slanje neispravne robe u UK.
Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."

dusan.milenkovic

Potpuno besplatan. Jedino sto placas je 1.70$ tracking broj za porudzbine ispod 15$. Sve preko 15$ je potpuno dzabe. Azurni su, korektni, i kvalitetnije delove imaju od HK.

magic

Jos jedan zanimljiv sajt sa kojeg sam ranije porucivao je r2hobbies.com, na pocetku nisu pravili problem oko toga da li je adresa slanja razlicita od adrese na paypal-u a onda jesu pa sam prestao da kupujem kod njih. No sada kako imamo i domaci paypal mozda ponovo nesto pogledam.

poz
Veljko

bjanko

Dobar sajt r2 hobby jel se placa postarina