Main Menu

HK Shippment

Started by pnedic, March 13, 2013, 10:06:13 AM

Previous topic - Next topic

Gatti.Gatozza

ja imam jako dobro iskustvo sa http://www.heliguy.com/. brza isporuka, plaćanje moguće i pejpalom i karticama

nedbojsa

A da se otvori tema HK alternative, pa da tamo na jednom mestu linkujemo druge prodavnice.
Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."

dusan.milenkovic

Quote from: nedbojsa on April 25, 2014, 09:19:49 PM
A da se otvori tema HK alternative, pa da tamo na jednom mestu linkujemo druge prodavnice.
(:good) (:good) (:good) (:good) (:good) (:good)

tataBulik

Jedno pitanje!?

Karticom plaćam porudžbine iz HK-a već par godina bez ikakvih problema. Naplata ide preko "Hextronic limited-a". Međutim, juče se prvi put javila zajebancija u vidu sledećeg: Naručivanje ide uobičajeno, samo me je kod procesuiranja kartice poslao na drugi sajt - "Paydollar" koji je opet povezan sa nekim "Verified by VISA", koji su mi odbili karticu kao ne može se izvršiti autentikacija ili neka slična prdnjava. Sve sam pokušao ponovo, ali opet isto. VISA kartica je OK, para na računu, Bogu fala, ima, banka živa..., ali ništa! Inače, u Crnoj Gori nema Pay Pala.

Kontaktirao sam NLB banku, ali oni nijesu najsigurniji šta je po srijedi, osim da može biti baš taj "Verified by VISA" sistem verifikacije kartica prilikom internet kupovine, ali nijesu sigurni.

Je li iko imao sličan problem sa plaćanjem i kako se rješava?

magic

Quote from: magic on April 23, 2014, 07:38:40 AM
Quote from: magic on April 16, 2014, 06:22:32 PM

Slican slucaj, placeno 1.3 i stoji. Rekao sam im da mi izvade bateriju i posalju barem ostale delove i sada cekam odgovor.

poz

Javili se posle 6 dana i kazu ne mogu da izvade bateriju jer je posiljka vec poslata!? Zanimljivo je sto je ono "vec" bio 50. dan nakon placanja i dan na koji su mi se i obratili. Posiljka je dobila opet neki fantomski tracking broj koji nigde nema da se prati. No coment.

poz

Danas na moje iznenadjenje posle 60 dana od placanja, stigao paket i to FedExom! Bice da je totalna kataklizma kada su se odlucili da koriste Fedex.

poz
Veljko

pnedic

Quote from: tataBulik on April 29, 2014, 03:09:20 PM
Jedno pitanje!?

Karticom plaćam porudžbine iz HK-a već par godina bez ikakvih problema. Naplata ide preko "Hextronic limited-a". Međutim, juče se prvi put javila zajebancija u vidu sledećeg: Naručivanje ide uobičajeno, samo me je kod procesuiranja kartice poslao na drugi sajt - "Paydollar" koji je opet povezan sa nekim "Verified by VISA", koji su mi odbili karticu kao ne može se izvršiti autentikacija ili neka slična prdnjava. Sve sam pokušao ponovo, ali opet isto. VISA kartica je OK, para na računu, Bogu fala, ima, banka živa..., ali ništa! Inače, u Crnoj Gori nema Pay Pala.

Kontaktirao sam NLB banku, ali oni nijesu najsigurniji šta je po srijedi, osim da može biti baš taj "Verified by VISA" sistem verifikacije kartica prilikom internet kupovine, ali nijesu sigurni.

Da li si kontaktirao HK ? Mene su jednom (i to posle nekih 5 narudzbi) poceli da zaj...u trazeci da im skeniram karticu, ponovo verifikujem dostavnu adresu i jos po nesto. Jesam poludeo pitajuci zasto sada to traze posle n odradjenih narudzbi. Rekose mi "eto jednom smo to morali da obavimo". Problem je bio sto je tu narudzba bila za oko 150$. To je bilo pre nego sto sam presao na PayPall, sa visa karticom.

ak

Meni je pre neki dan jedna jedina life baterija, koju su razboravili u prethodnom paketu, u rekordnom vremenu stigla takodje fedex-om.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo Da Vinci
RCModelScout - RC Search Engine

pnedic

Quote from: ak on April 30, 2014, 11:15:38 AM
Meni je pre neki dan jedna jedina life baterija, koju su razboravili u prethodnom paketu, u rekordnom vremenu stigla takodje fedex-om.

Hajmo ljudi onda svi da narucimo sada baterije, kad su krenuli da koriste fedex po ceni normalne isporuke  oo)) :)aplauz

tataBulik

Quote from: pnedic on April 30, 2014, 08:00:42 AM
Quote from: tataBulik on April 29, 2014, 03:09:20 PM
Jedno pitanje!?

Da li si kontaktirao HK ? Mene su jednom (i to posle nekih 5 narudzbi) poceli da zaj...u trazeci da im skeniram karticu, ponovo verifikujem dostavnu adresu i jos po nesto. Jesam poludeo pitajuci zasto sada to traze posle n odradjenih narudzbi. Rekose mi "eto jednom smo to morali da obavimo". Problem je bio sto je tu narudzba bila za oko 150$. To je bilo pre nego sto sam presao na PayPall, sa visa karticom.

To su meni davno "uradili", kada sam promijenio adresu boravka, pa za svaki slučaj da provjere jesam li ja ja  mmmm  :sljus

U međuvremenu sam opet kontaltirao banku i oni su mi rekli da može biti taj dodatni uvedeni standard verifikacije kartice koji će u CG zaživjeti početkom juna, a rekoše da taj sistem uvode već sedam mjeseci?!
Sa druge strane, HK mi savjetuje da plaćanje obavim preko Pay Pala bez obzira imam li njihov account ili ne, kažu da samo plaćanje može ići preko njih?  mmmm Ne znam smijem li se usuditi na to, jer će pare sigurno skinuti, a šta će biti posle...  mmmm

(pijemo)

ak

Quote from: pnedic on April 30, 2014, 04:38:10 PM
Quote from: ak on April 30, 2014, 11:15:38 AM

Hajmo ljudi onda svi da narucimo sada baterije, kad su krenuli da koriste fedex po ceni normalne isporuke  oo)) :)aplauz

To sto su poslali fedex-om o svom trosku je vise rezultat malo duzeg razgovora sa HK podrskom, jer su uspeli da mi posalju paket prethodno koji sam cekao 2 meseca i da zaborave bateriju.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo Da Vinci
RCModelScout - RC Search Engine

fenix

Ovi sa HK su definitivno prolupali....Pisao sam prije da sam imao problem sa Fiji posiljkama kojima je trebalo i po 50 tak tricavih  dana da stignu...ajde barem neka stignu po onoj ko ceka taj doceka...Odlucim se da kupim i pored svih ovih peripetija LiPo baterije pa da cekam sta da se rade...ali nude mi opciju za postarinu samo Fedex priority 58 dolarchicha   ;namig  mozda u svemu ima mozda neke logike valjda neki znak da odustajem  mmmm.

E ajd rekoh da probam nesto drugo da trgujem kad tamo me doceka zid kao sto je Nikola objasnjavao nekakvi Mr.Paydolari verifikacije,izvod iz maticne knjige rodjenih umrlih... provjere indetiteta, skeniranje roznjace...a josh mi sa ovih podrucja...Sto rece Nikola poslije ovoliko uspjesno porudzbina nasli se da provjeravaju redovne platishe...imaju dobru poslovnu politiku,strategiju ili kako se vech ovo zove...Dobro su poceli a neslavno skoncali...Nama eto i koji bi da rizikujemo iz MNE ne daju sve i da hocesh,eto ispada da se vishe oni brinu od nama,pa nam ne dozvoljavaju da se oprobamo sa onom  ko ne riskira i ne profitira.Srecno svima u trgovini sa HK a nama ne preostaje nista drugo nego da trazimo druga rjesenja a ima ih naravno  (pijemo)
The sky is the limit.

www.rc-helivideo.com

Sava

mmmm Nekada bilo, a sada se pripoveda. Kraj kupovine preko HK je tu samo mi još da to shvatimo. Prvo zarajtali su sa poštom HK, a zatim im udarile pare u glavu. Izmislili problem sa LiPo baterijama pa počeli i ostalu robu tretirati kao baterije. Vlasnik HK je Australijanac i očigledno da mi sa paketićima od cca 50$ samo mu pravimo probleme. Bolje je jedan paket od 300$ za USA nego naša sirotinja puta deset. Budimo pametni i prebacimo se kod nekog drugog snsbdevača koji će brzo iskoristiti priliku i izaći na tržište. Ne poštuju više ni pay pal. Sledeća ujdurma će biti da plaćenu robu nećemo ni dobiti, a žaliti se možemo....pa upravi vodovoda.
Ajd, živeli, pa Prvi maj je...  ()-()  (pijanoo)
ex pseudonijum: licider

pnedic

Quote from: ScipioMject on May 05, 2014, 06:05:41 PM
Jako sam zbunjen i molim da mi malo razjasnite sledecu situaciju ako je ikako moguce.

Sa HK-a sam porucio neke stvari i porudzbinu platio, ali sam je otkazao ali oni mi nisu vracali novac sve dok ih na live chat-u nisam obavestio o tome nakon cega su oni meni vratili novac za otkazanu porudzbinu. Novac mi je na racun legao 14.4.2014. da bih malopre pogledao stanje na racunu i video da su 28.4.2014. uplatili ponovo tu istu sumu na moj racun. Iz kog razloga NEMAM POJMA, kako ce se to zavrsiti zivo ne znam, tako da ako ste imai slicnih iskustava molim da mi pomognete.

Ne znam da li je neko ovde imao slicno iskustvo (ne secam se). Medjutim ono sto sam ja primetio je da osobe koje rade u HK na live chat-u, najblaze receno, rade sami za sebe: uopste ne obavestavaju ni kolege ni svoje pretpostavljene o sadrzaju kontakta sa strankom. X puta mi se desavalo da nanovo, ispocetka, moram da objasnjavam u cemu je problem. Ovo sto se tebi desilo, lici na taj problem ali medju onim "iznad" operatera chat-a. Chat operater je obavestio nekog da treba da se vrate pare, taj odradio i nije obavestio dalje nikog niti je odradio "case closed".
Izgleda da tamo (u HK) vlada opsti haos. Nije za cuditi koliko posla imaju, ali opse, tako velike kompanije moraju da razrade do detalja sistem komunikacije sa klijentima, sistem prodaje, isporuke, finansija... Ja bih rekao da je dosta od ovih karika u rasulu, rade stihijski.
Da ne filozofiram, da sam na tvom mestu, ja bi ih ponovo kontaktirao i prijavio "problem". Bar ja mislim da bi oni kad tad ukapirali da su ti dva puta uplatili, pa bi posle krenuli da te jure da im vratis taj novac. Osim ako nije u pitanju par dolara, za to te sigurno nece juriti.

pnedic

Ja bi ih kontaktirao ponovo. Nije mali iznos.

firebird

Pa brate sto se cimas, ako su ti vec dva puta vratili pare onda je to njihov problem, gora je varijanta da ti nisu vratili uopste. Probaj da se obuzdas da ne potrosis te pare i sacekaj na njihovu reakciju. Ako si nestrpljiv mozes da izvrsis neku sitniju narudzbinu reda 10$, par servoa i sl. pa ako ti prodje transakcija a oni te nista ne opomenu oko tih para ti onda potrosi sve ponovo kod njih, na taj nacin si im vratio njihove pare...ah da i dobio neku robu za dzabe... ;namig....ili nakupuj HK poene, sigurno ce ti dobro doci jenog trenutka a opet si im vratio pare...

Ah da i ne sekiraj se , nece jedan HobbyKing da propadne za 156$......