Ovaj oktobar, 24. bio je veoma neobičan dan. Na livadi je bilo tmurno, ali toplo. Bez sunca, ali se ponegde mogla uloviti termika. Kišica je sipkala, ali nije padala... sve dok nas malo jači dažd nije poterao kući. Miloš i ja smo se družili zaista prelepo. On je uspeo da utrimuje obe svoje jedrilice. SUP leti savršeno. Ostalo je još nekoliko sitnica da se dotera... Međutim, moja miljenica Zone, leti sama - Miloš jedva da umetne poneku komandu u njen let. Dao mi je danas da je letim, toliko je pitoma, šta da kažem - ljubav na prvi pogled, i na drugi, i na sto drugi...
Diskutovali smo i o sutrašnjem Državnom prvenstvu u kategoriji penjača (F1C klasa) nedaleko od Zrenjanina u mestu Aradac. Naš drugar iz aerokluba Milan sutra će osvetlati obraz svih nas.
Vetra gotovo da nije bilo na aerodromu. Varirao je između 0 i 2km/h, što se gotovo smatra potpuno mirnom atmosferom. Kao da smo leteli u sobnim uslovima. I temperatura je bila prijatna, prava sobna: 22
oC. Istina, tmuran dan i kišica je sitna sipkala.
Evo Miloša kako sprema svoje jedrilice...
Naravno, vrhunac dana bilo je testiranje SUP-a, koji je, posle intenzivnih Miloševih modifikacija, odmah poleteo besprekorno... Istina, bacio sam dva puta jedrilicu iz ruke da bi Miloš malo dotrimovao i izreglirao spravu. Toliko dobru finesu ima da jednostavno neće da sleti
Ja sam danas podešavao eksponencijale i pomalo težište na mom EDGE 540T. Polako se upoznajemo - let na nož sada mi dođe kao opuštanje posle vežbanja high alpha leta i potom, ulaska u prop hang. Za sada smem prop hang tek na visini od nekih desetak metara i više. Mada, imam utisak da mi eksponencijali smetaju - spor mi je odziv servoa za moj ukus. Postepeno smanjujem expo i tražim onu finu granicu kada mi je udobno da model letim na propeleru... Napredujem... Miloš me malo zezao jer sam mu priznao da sam se uplašio
, ali sve je to deo učenja i raduje me mnogo.