Main Menu

RC Flying Team Becej

Started by Gabor, June 18, 2010, 07:22:18 PM

Previous topic - Next topic

zajo

Quote from: Gabor on January 24, 2012, 11:08:51 AM
Posle farbanja delova, ovih dana smo sastavili konzolu za razrađivanje SUS motora

Još treba da se našrafi ploča gde će se postaviti motor.
Početkom zime su mi dostavili jedan Soaring Eagle, kojeg treba da sredim malo i da zamenim elektroniku. Dobiće brushless motor i napraviću mu elerone

Posle ugradnje elektronike, proverio sam CG. Sa pomeranjem baterije može lepo da se namesti... U planu je baterija 1300-1500mAh 3S...

Razmisli kakve ce vibracie biti na motor posavljen na vh te dve daske a kakve na model(skroz obratno). Spusti nosac motora nize i pojacaj nesto ovako:

i glej da sper bude slicne debeline i cvrstine sa taj na model i ojacaj svilom  (pijemo)
Every model airplane starts in a box and end in a bag :) Ido Segev

Gabor

Quote from: zajo on February 06, 2012, 12:32:53 PM
Razmisli kakve ce vibracie biti na motor posavljen na vh te dve daske a kakve na model(skroz obratno). Spusti nosac motora nize i pojacaj nesto ovako:

i glej da sper bude slicne debeline i cvrstine sa taj na model i ojacaj svilom  (pijemo)

oK, hvala na preporuci....

Gabor

Danas sam nastavio radove na Soaring Eagle-u...
Kako sam već pisao, zbog relativnog mekanog trupa, pojavile su se vibracije va nosu modela već na pola gasa. Za svaki slučaj, proverio sam osovinu motora, sklopljivu elisu i spiner, ali oni su u redu. Sa dodavanjem špera od 2mm, nos je postao dosta jači, trzaj je prestao.

Iako ta dva šrafa čvrsto drže, za svaki slučaj zalepio sam ga.
Na krilu sam označio mesta za servoe elerona

posle sam napravio ležišta za servoe, i na kraju probao kako to funkcioniše

još mi ostaje da servo linkove zamenim na čelične i da naštelujem pokretne površine na modelu, kao i CG.

adam

gabore jedno pitanje sto si sa spoljasnje strane trupa zalepio sper?sto ga nisi iznutra?tako bi bilo sigurno lepse barem po meni...

Gabor

Quote from: adam on February 11, 2012, 10:35:26 PM
gabore jedno pitanje sto si sa spoljasnje strane trupa zalepio sper?sto ga nisi iznutra?tako bi bilo sigurno lepse barem po meni...

Jako je uzan sa unutrašnje strane, ne bih znao šta da radim sa rupama pošto bi bili na samoj ivici špera... A ovaj model se pravi za "obuku", ne za izložbu   ;namig  Možda pređem sa par sloja laka i to je to... No, to će vlasnik modela da odluči... Ja samo izvršavam naređenja  (work)

adam

Gabor

Quote from: adam on February 11, 2012, 10:58:35 PM
ok sad mi je jasno ()-()

Pazi... Ja sam mu rekao, da za te novce što će potrošiti za tuning opremu i za ruke, može kupiti polovan, ali redovan model. Čoveku je baš ovaj model potreban, kao vežu ga neke uspomene... U neke modele se isplati uložiti trud i vreme, ali... No, važno je da se radi nešto i na kraju da budu svi zadovoljni.
()-()

Gabor

Dok je Piću ugradio motor u Calmato, i balansirao elisu,

sastavio sam i izmerio sam Soaring Eagle

sa baterijom od 1700mAh 3S ima, kako vidite, 624g. Možda bi moglo da se stavi baterija od 1500mAh, pa da ostaje po koji gram u "džepu", ali onda baterija treba da ide skroz napred, odmah iza motora, zbog CG-a.

Gabor

Danas je stigao do radionice i model Graupner Sky Hero II, koji je prošle sezone ima malo žešći udes...
Nos modela je bukvalno nestao, krila su oštećena na sastavu, i prvo rebro sa obe strane, kao i plank

rep modela je ostao čitav

Pošto se još ne zna da li će biti nešto od modela i sa kakvim "motorizacijom" bi poleteo, u ovom topiku ću da pišem o popravci...

Gabor

Da vam predstavim naš logo i nov naziv našeg tima

Za ovu promenu postoje više razloga, ali o tom potom  ;namig

vladasimon

Aaaa dobar je logo  ()-()

Gabor

Quote from: vladasimon on March 26, 2012, 01:10:55 PM
Aaaa dobar je logo  ()-()

Hvala! Trudili smo se da bude u nekom smislu što jednostavniji, zbog štampanja na različite stvari... I da ne bude nešto puno boja, da ne bude jako išarano...

Gatti.Gatozza

ako budete pravili majice, računajte me :)

Gabor

Quote from: Gatti.Gatozza on March 26, 2012, 01:27:34 PM
ako budete pravili majice, računajte me :)

:big smile samo polako. Sve u svoje vreme...

Anakin

Heh, trokraka crveno B(i)ela. Dosta se prica o istoj poslednjih dana... Nemoj samo sa Markom da se sporite oko autorskih prava. ()-()
And this, ladies and gentlemen, is the very first Fokker airplane built in the world. The Dutch call it the mother Fokker.
â€" Custodian at the Aviodome aviation museum, Schiphol airport Amsterdam.

An old pilot is one who can remember when flying was dangerous and sex was safe.