Main Menu

RC Flying Team Becej

Started by Gabor, June 18, 2010, 07:22:18 PM

Previous topic - Next topic

tibeteagle

QuoteDa vam predstavim naš logo i nov naziv našeg tima
Jedna mala preporuka, sugestija. U text stavi recimo ovako: "RC Flying  - Bantits - Bečej".
Ako neko već ima sličan logo, stavi četvorokraku elisu, pa će tako biti mesta i za "RC Flying - Team - Bantits - Bečej" Većina WW2 aviona su imali takve elise, pa sve do danas. Meni se sviđa Mustangov P51. Tako će više delovati banditski  :big smile
;namig

englez

Ban tits?   (:sok:)

Never!

Bandits, maybe.    :mhm   
signatures are silly, read some, See what I mean?

magic

Quote from: englez on March 27, 2012, 10:10:52 PM
Ban tits?   (:sok:)

Never!

Bandits, maybe.    :mhm

:_D

()-()
Veljko

tibeteagle

QuoteBan tits?   (:sok:) Never!
Never say never, because you just never know...  :big smile

Shit happens  :sljus
Of course, I mean "RC Flying - Team - Bandcocks - Bečej"  Is that correct now with "d"  mmmm
Gabore imaš prošireni izbor.  ;namig

Gabor

Hvala na sugestijama, ali mislim da logo ipak ostaje kakav jeste...
Bečej je namerno izostavljen, jer će biti članova i iz drugih gradova...

Quote from: Gabor on March 26, 2012, 12:46:19 PM
Za ovu promenu postoje više razloga, ali o tom potom  ;namig

()-()

Gabor

Pre neki dan mi stigne PM na RCGroups.com od jedne osobe da je iz Melenaca i hoće da se bavi RC hobijem. Napisao je da ima tri modela koje bi trebao pregledati i poleteti, a njega naučiti da leti...
Ja ga pitam, da li je iz banatskog Melenaca?! Šalje odgovor da je iz tog mesta, a da radi u Novom Bečeju  :sljus  Znači nikad se nismo čuli jedan za drugog... Tako se dogovorimo da u sredu popodne spakuje modele i dođe do Bečeja. Pošto je hteo da leti nešto, usput smo stali na Zalivnom...
Od modela ima Atr Tech-ove modele. P51 Mustang je 550mm, P40 Warhawk je 645mm, a Piper J3 je 1020 mm razmaha...
Prvo je sastavio Warhawk. Ja sam poleteo model, i iznenadio sam se kako lepo leti. Jeste malo živahan, ali mora da ostane takav dok Vladimir ne uzme neki malo ozbiljniji daljinski. Na daljinskom što je dobio uz model, nema baš puno načina štelovanja. Pošto je čovek navalaio da hoće i on da ga proba, ja sam mu predao daljinski. U prvom zaokretu, dok sam ja "stigao" do palica, model je već poljubio zemlju. Iako kaže da je dosta sati proveo na simulatoru, treba mu još dosta vremena da se navikne. Na sreću, krilo je fiksirano sa gumicom, a soja je već dosta velika pa je ublažila pad. Jedini slomljeni deo je bila mala kukica, na šta se stavlja guma za fiksiranje krila...
Dok je on sastavljao Mustang-a, ja sam leteo JaK i Stick. Prilikom sastavljanja ispustio je model, pa se vertikalac slomio  :sljus
Sastavio je Piper... Kaže da on ne sme da ga poleti, da poletim ja, pa će on da preuzme...

Proverio sam težište, otklone... Dam gas, model taman poleti kad u momentu se baci na desnu  stranu. Taman sam imao toliko vremena da oduzmem gas, i malo da ga ispravim. Model završi u visokoj travi, skoro bez oštećenja. Znači ne preterujem ako kažem da sam se "usrao" u tom momentu. Da vam kažem iskreno, ne znam da li ću imati hrabrosti da još jednom poletim taj model  ")
Ja sam ispraznio četri baterije na mojim modelima i krenuli smo kući, do radionice.

Na Mustang-u smo zalepili vertikalac. proverili smo i težište, ali to je jako iza od propisane. Razlog je da je Vladimir promenio servoe, umesto fabričkih stavio je one od 9g. Pošto je ceo model lak, mislim da mu je bilo taman dovoljno da pomeri težište prema nazad. Tu sad treba da se stavi min. 5-10 g. olova na nos, što je pitanje koliko će da utiče na letne karakteristike modela.
Na Warhawk-u smo napravili novu kukicu, ali ne od plastike, već od špera...
Na Piper-u treba smanjiti otklone, i proveriti zašto se tako bacio na jednu stranu... a posle ako on hoće, može da ga poleti. Razmišljao sam i o bacanju modela iz ruke, ali videćemo o tom potom...

saxpg

QuoteDam gas, model taman poleti kad u momentu se baci na desnu  stranu. Taman sam imao toliko vremena da oduzmem gas, i malo da ga ispravim. Model završi u visokoj travi, skoro bez oštećenja.

To je tipicno za Piper J3 (i slicne trenere sa repnim tockom) . Moj je Kyosho isto toliki i isto se tako ponasa.
Jedini siguran nacin da poletis, dok dobro ne sviknes model je da ga bacis iz ruke, i onda leti kao san.
Druga varijanta je da se da ful gas na poletanju i da se odmah odlepi ako je jak.

An-2 colt

Odavno merkam Pajpera ali nikako da dodje na red!!!Bas tako neki manji, a mozda bude i veci ko zna!!!

Gabor

Quote from: saxpg on July 06, 2012, 06:23:28 PM
To je tipicno za Piper J3 (i slicne trenere sa repnim tockom) . Moj je Kyosho isto toliki i isto se tako ponasa.
Jedini siguran nacin da poletis, dok dobro ne sviknes model je da ga bacis iz ruke, i onda leti kao san.
Druga varijanta je da se da ful gas na poletanju i da se odmah odlepi ako je jak.

Saša, vidi se na slici širina i kvalitet puta sa koga sam poleteo model  (fiu) A točkovi modela su mali. Kad sam dao gas naglo, odmah je povukao na levo, što je i normalna pojava. Posle sam pažljivije ubrzao model, ali mislim da sam ga malo rano poleteo. Ali i to je činjenica da model nema dovoljno snage za kratka poletanja. Znači ako bih imao dovoljno mesta za poletanje, tj. ubrzanje, ne bi bilo problema. Kako ti kažeš, možda ne bi bilo loše da se proba iz ruke da se baci...

Quote from: An-2 colt on July 06, 2012, 08:15:50 PM
Odavno merkam Pajpera ali nikako da dodje na red!!!Bas tako neki manji, a mozda bude i veci ko zna!!!

Milane, kao model, Piper je prelep. Ako uzimaš, uzimaj nešto od preko 1300mm raspona krila... 

Gabor

Još negde krajem januara imao sam goste iz Debeljače, Andraša i Dejana. Došli su do mene da pogledaju radionicu i da popričamo o RC temi. Onda sam ja Andrašu dao polu napravljen MiG-29

Andraš je imao obavezu, da uzme daljinski, da leti puno puno sati na simulatoru, da uzme potrebne komponente i da završi model...
U subotu je došao do Bečeja, da ugradimo elektroniku, i da poletimo MiG-a. Pošto je trabalo dosta toga još da se uradi na modelu, tek oko 18h smo stigli do Zalivnog, da uradimo "maiden flight"...

Model sam poleteo ja...

Let je uspešno obavljen. Drugu bateriju smo već zajedo "izleteli", tj. ja sam poleteo model, pa sam bio blizu sa prstima, za ne daj Bože, ali nije bilo potrebe za intervenciju. Andraš je lepo odradio zadatak na simulatoru, nije napravio nikakve pilotske greške. Posle 5 min., ja sam sleteo model. U međuvremenu ćerkica je vežbala na Sky, Hero, a ja sam leteo Pinkfire i CAP...
Posle smo se vratili u radionicu, da pregledamo šta je Andraš odo onda napravio od modela. Tu je
Su-37

Model je dosta dobro odrađen, jedina zamerka mi je bila kvalitet farbanja, ali to može da se popravi

F-14 sa pokretnim krilima

i Cessna

Ove modele još treba kompletirati...
Andraš je već kasno krenuo kući, ka Debeljači, ali kako kaže, isplatio mu se svaki momenat, dosta je naučio, video... i da su mu najdraža tih 5 min., što je leteo MiG-a.

tibeteagle

Pozdrav novom ravničarskom RC bećaru, Andrašu.  (poz) Moje čestitke za veoma solidno urađene modele. Gabore lepo pomažeš svojim RC kolegama.  (thumb)

Gabor

Pre neki dan je stigao do radionice model Eagle2... O radovima na modelu pisaću u odgovarajućoj temi...

Od pre par dana imamo novog RC člana... Kristian za sad ima jedan elektro autić, što smo juče pregledali a posle i isprobali

Dosta smo pričali i o modelima aviona, a on već neko vreme vežba na simulatoru, tako da... ali o tom potom...

Gabor

U radnoj poseti mi je bio Andraš iz Debeljače... Tokom zime izradio je par modela od stirodura, pa je poneo po koju da ih pregledam i da ugradimo elektroniku

magic

Svaka cast, mnogo lep onaj mali Pilatus!

poz
Veljko

Gabor

Hvala! Tog modela nameravamo poleteti sa 2826-1350kv 3S... Ali o tom potom