Main Menu

PAYPAL

Started by panther, July 07, 2008, 10:12:18 AM

Previous topic - Next topic

Gatti.Gatozza

ne postoji institucija direktnog plaćanja na Ebay-u.

milan_vranic

Trenutno samo jos mogu da se koriste American Express iz Srbije, za registrovanje paypal akaunta ali nikome ne bih proporucio da to radi ukoliko planira da prima neke ozbiljnje uplate jer je takav nalog nelegalan i paypal moze da ga zamrzne bez upozorenja..
Takodje, mnogi koriste paypal preko posrednika, firme Payoneer, tako sto svojom karticom otvore nalog na payoneer.com pa kupe virtuelnu mastercard karticu, ciji bin (identifikacija) ne dolazi iz Srbije pa je samim tim moguce registrovati tu karticu na paypal sajtu i normalno verifikovati nalog. Takva procedura kosta par % vise pri transakcijama ali radi...

leonardofibonacci

Quote from: milan_vranic on November 15, 2011, 07:27:13 PM
Trenutno samo jos mogu da se koriste American Express iz Srbije, za registrovanje paypal akaunta ali nikome ne bih proporucio da to radi ukoliko planira da prima neke ozbiljnje uplate jer je takav nalog nelegalan i paypal moze da ga zamrzne bez upozorenja..
Takodje, mnogi koriste paypal preko posrednika, firme Payoneer, tako sto svojom karticom otvore nalog na payoneer.com pa kupe virtuelnu mastercard karticu, ciji bin (identifikacija) ne dolazi iz Srbije pa je samim tim moguce registrovati tu karticu na paypal sajtu i normalno verifikovati nalog. Takva procedura kosta par % vise pri transakcijama ali radi...

Druze, jel` bi mogao malo detaljnije da pojasnis taj "payoneer", posto sam ja bio na njihovom sajtu i nista mi nije jasnije, a verujem da bi mnogima koristilo . . .

Pozdrav.
За живот ми мало треба: клавир, хлеб и парче неба!

gizmo

Ja preko Payoneer-a dobijam kintu od fotki koje prodajem na stokovima, od njih sam dobio Master karticu na koju prebacujem tu kintu, a tu karticu sam registrovao na Paypal.
Ne znam da li je moguce tek tako dobiti karticu od Payoneer-a, mislim da je potrebno da vam neka firma uplacuje kintu preko njih.

saxpg

Ja se jos nisam bavio ovim , ali cu vjerovatno ubrzo, posto mi istice VISA ovih dana.
@Leonardo,
mislim da moras da napravis account, i onda idi na opciju "virtual card" nemoj na Master.
Tamo bi trebalo da dobijes svoju virtualnu karticu, na koju sredstva uplacujes sa svoje kartice koju vec imas u banci.
Kada prebacis nesto para na virtuelnu karticu, onda je registruj na Pay Pal.
To bi trebalo da je tako... nisam probao.

leonardofibonacci

Hvala ti sax na odgovoru.  :)

leonardofibonacci

Quote from: gizmo on November 18, 2011, 05:42:44 PM
Ja preko Payoneer-a dobijam kintu od fotki koje prodajem na stokovima, od njih sam dobio Master karticu na koju prebacujem tu kintu, a tu karticu sam registrovao na Paypal.
Ne znam da li je moguce tek tako dobiti karticu od Payoneer-a, mislim da je potrebno da vam neka firma uplacuje kintu preko njih.

Gizmo, mislism da ste u pravu, postoje ti tzv. "payoneer" partneri, koji vas "preporucuju" za karticu . . .
Koliko sam ja shvatio . . .

milan_vranic

Nije tacno, ne mora niko da te preporuci a ni da imas priliv novca od nekog treceg lica, vec se novac moze prebacivati sa vec postojece kreditne kartice...
saxpg-ov odgovor je otrpilike kakva je situacija

djbojan

Pa onda znaci da postavis lazne podatke u COMPANY delovima upitinika ?

leonardofibonacci

Cekajte, ljudi, ja nisam uopste ni nasao taj upitnik . . .

mmmm

milan_vranic

Quote from: djbojan on November 18, 2011, 08:25:16 PM
Pa onda znaci da postavis lazne podatke u COMPANY delovima upitinika ?

Zar bi to i bio problem, da mora tako? obzirom da i u prijavi za paypal svi unose lazne podatke, tj. zemlju porekla...

Ja se izvinjavam, napravio sam gresku u svom prvom postu na ovoj temi, nije u pitanju payoneer vec ENTROPAY (payoneer mi je bio u glavi jer sam sa drugarom njemu otvarao nalog preko odesk-a).
https://www.entropay.com/prepaid-virtual-visa
Znaci kupite virtuelnu visa karticu ( cak i bolja opcija nego kod payoneera gde cekate mesec dana da vam stigne kartica), prebacite novac na nju i registrujete na paypal, naravno imate pristup transkacijama  (sto je potrebno za verifikaciju naloga) ali nije realtime vec se ceka dan - dva.
Takodje, za Entropay ljudi prijavlju razlicita iskustva, jedno vreme je moglo da se registruje paypal sa njihovom karticom, pa su jedno vreme paypal blokirali pa sad opet radi..
U svakom slucaju, nijedna od opcija nije bas nesto sto je legalno i isplati se samo ako cete kupovati neke sitnice sa ebay-a i slicnih sajtova, u svakom drugom slucaju (za neki posao, primanje uplata i sl) je veliki rizik i bolje potraziti neku drugu opciju, preko recimo 2co ili moneybookers-a ili sacekati da paypal pocne da radi kod nas..

djbojan

Ja sam se zezao cim sam procitao oko moneybookers-a da daju Master Card, i ne da mi da selektujem opciju da uzmem karticu nikako,

i sad vidis znak pitanja pored kukice, kad imam sta da procitam, nije moguce za nasu zemlju.

saxpg

E ovo je vec nesto, Entropay je izgleda ono sto resava stvar sa PayPal-om ako radi na njemu.
Kada prebacite novac sa svoje kartice placate 4.95% a posle kada kupujete nema provizije. 5% nije malo, ali je podnosljivo.

QuoteEntroPay Fees
Open an EntroPay Account                                                     Free
Create an EntroPay Virtual Visa Card                                       Free
Load an EntroPay card from a personal credit or debit card         4.95%
Receive money from a merchant onto an EntroPay card             1.95%
Transfer between EntroPay Cards                                            $0.20 / £0.10 / â,¬0.15
Foreign exchange fee on relevant purchases                            2%
Spend using an EntroPay card                                                 Free
Return money to a personal credit or debit card                        $ 6 / £ 3 / â,¬ 4.50
Destroy an EntroPay Virtual Visa                                              Free

Yu-men

Quote from: djbojan on November 19, 2011, 12:19:34 PM
Ja sam se zezao cim sam procitao oko moneybookers-a da daju Master Card, i ne da mi da selektujem opciju da uzmem karticu nikako,

i sad vidis znak pitanja pored kukice, kad imam sta da procitam, nije moguce za nasu zemlju.

I da moze za nasu zemlju malo ce ti vredeti.

Cim budes pokusao da je prijavis na Paypal bices odbijen, zato sto kartice koje se rade za nasu zemlju ne prihvataju.

Jedino da prijavis adresu stanovanja nekog rodjaka preko grane > oni karticu posalju njemu > a on tebi donese ili posalje podatke sa nje.

Samo tako mozes da je registrujes na Paypal.

pozdrav
Evo mene opet .....

\\\--///
               ( @ @ )
  ----o00o----(_)----o00o---
                Yu-men    
   ------------------0ooo---------
               ooo0     (   )
               (    )      )  /
                \  (      (_/
                 \_)

ak

Quote from: Yu-men on November 27, 2011, 04:05:17 PM
Quote from: djbojan on November 19, 2011, 12:19:34 PM

I da moze za nasu zemlju malo ce ti vredeti.

Cim budes pokusao da je prijavis na Paypal bices odbijen, zato sto kartice koje se rade za nasu zemlju ne prihvataju.

Jedino da prijavis adresu stanovanja nekog rodjaka preko grane > oni karticu posalju njemu > a on tebi donese ili posalje podatke sa nje.

Samo tako mozes da je registrujes na Paypal.

pozdrav
I onda placas wire tranfer (koji nije mali za internacionalna placanja) na racun od kartice?
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo Da Vinci
RCModelScout - RC Search Engine