Main Menu

PAYPAL

Started by panther, July 07, 2008, 10:12:18 AM

Previous topic - Next topic

aca405

Ja sam uspeo pre par meseci ali malo je komplikovanije.

Odeš na Neteller (http://www.neteller.com/) i tamo se registruješ tj. otvoriš račun. Tu staviš pravu adresu u Srbiji ako si odavde.
Od njih zatražiš da ti pošalju karticu (master). Tražiće neki dokument da skeniraš i da pošalješ da dokažeš da si to ti.

Kada ti stigne kartica (pismom iz Londona), aktiviraš je i onda dobiješ PIN ili ti pošalju PIN ponovo drugim pismom.

Tada tu karticu prijaviš na PayPal, naravno staviš državu neku koja podržava PayPal (recimo BIH). Ime, adresu, grad, sve popuniš kao za pravu adresu u Srbiji, ali na kraju država ipak piše BIH.

Sa neke kartice iz Srbije (recimo Intesa Internet) napuniš tvoj Neteller račun, a onda na PayPal odeš i prijaviš Master karticu sa Netellera.

Da bi potvrdio karticu, PayPal proba da ti zaduži račun za neki sitan iznos, recimo manje od 2 USD a usput proveri i tvoju adresu sa Netellera (ne proveravaju državu, ali ulica, broj, mesto, mora da bude napisana identično). Meni se to nije slagalo pa me je odbio, pa sam popravio adresu i iz drugog je prošlo.

Kada prođe to zaduženje računa na Netelleru, pronađeš ID transakcije i odeš na PayPal i ukucaš taj ID i time si potvrdio karticu, što se tiče PayPal-a.

Provizija Netellera je 1.75% kada puniš račun, dakle za 100 USD ti zaduži Intesa Internet karticu za 101,75 USD.
Kada plaćaš, nema provizije Netellera.

Malo sam odužio, ali nisam mogao kraće da objasnim. :)

saxpg

Aco hvala za informacije!
Jako korisno, znam da postoji ova varijanta ali nisam imao potrebe za tim. Jos uvek mi radi stara kartica na PayPal-u ali kada istekne moracu da probam ovu varijantu.

Gatti.Gatozza

Quote from: aca405 on January 25, 2013, 02:58:21 PM
Sa neke kartice iz Srbije (recimo Intesa Internet) napuniš tvoj Neteller račun, a onda na PayPal odeš i prijaviš Master karticu sa Netellera.

Na koji način iz Srbije prebaciš pare na taj račun? Svako prebacivanje na račun van Srbije u banci naplaćuju minimum 20 evra, i usput traže fakture da se vidi šta se plaća. To je bio jedini način da se prebaci novac pre par meseci kada sam plaćao kopterworx-u. U banci sam proveo sat ipo vremena.

IvanGrozni

Zašto mora da se korisit PayPal???
Ja sam prvih nekoliko paketa sa HKa platip preko PayPala, a sada sve plaćam direktno sa kartice.

ak

Quote from: IvanGrozni on January 25, 2013, 03:41:56 PM
Ja sam prvih nekoliko paketa sa HKa platip preko PayPala, a sada sve plaćam direktno sa kartice.
Zato sto uvek mozes da im pripretis paypal dispute-om, to vrlo dobro razumeju sta je.
Sa karticom bi morao da se zalis kod nas kod banke a to je vec malo zeznutiji proces rekao bih.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo Da Vinci
RCModelScout - RC Search Engine

sman

Quote from: ak on January 25, 2013, 04:02:48 PM
Zato sto uvek mozes da im pripretis paypal dispute-om, to vrlo dobro razumeju sta je.
Sa karticom bi morao da se zalis kod nas kod banke a to je vec malo zeznutiji proces rekao bih.

pojavise se puno prevaranata, zato je paypal zakon... skoro sam "pazario" neki sat na ebay-u, a satu ni traga ni glasa... napises jedno pisamce i paypal ti vrati pare... ;namig  imao sam nekoliko takvih zezancija i svi problemi su reseni, osim jednog jer sam zakasnio sa reakcijom... mora da se reaguje pre isteka 40dana ...

aca405

Quote from: Gatti.Gatozza on January 25, 2013, 03:35:51 PM

Na koji način iz Srbije prebaciš pare na taj račun? Svako prebacivanje na račun van Srbije u banci naplaćuju minimum 20 evra, i usput traže fakture da se vidi šta se plaća. To je bio jedini način da se prebaci novac pre par meseci kada sam plaćao kopterworx-u. U banci sam proveo sat ipo vremena.

Ne mislim na prebacivanje para u banci sa računa pa slanje u inostranstvo. Jednostavno na sajtu Neteller-a, izabereš opciju da dopuniš račun i on ti ponudi da platiš nekom od kartica. Ja tada uzmem ovu Intesa Internet i sa nje dopunim Neteller jer ne bih ni njima da ostavljam neku kreditnu karticu, ovo je sigurna varijanta jer na toj Internet kartici nema para osim kada stavim pred samo plaćanje i potrošim ih. :)

Provizija pri ovakvom prebacivanju para nije tih 20 EUR već samo 1.75% od iznosa koji se prebacuje.

Gatti.Gatozza

e, to već zvuči jako upotrebljivo :)))     hvala na caki  ()-()

IvanGrozni

Quote from: ak on January 25, 2013, 04:02:48 PM

Da, u pravu si. Znam za to, ali do sada nisam imao problema sa HK. Mada to ne znači da ih neće biti.

Quote from: sman on January 25, 2013, 04:32:26 PM
....
pojavise se puno prevaranata, zato je paypal zakon... skoro sam "pazario" neki sat na ebay-u, a satu ni traga ni glasa... napises jedno pisamce i paypal ti vrati pare... ;namig  imao sam nekoliko takvih zezancija i svi problemi su reseni, osim jednog jer sam zakasnio sa reakcijom... mora da se reaguje pre isteka 40dana ...

Pa ako kupuješ sa ebay, onda je opravdano korišćenje PayPala, upravo zbog prevaranata kojih ima i mogućnost da se novac povrati. Kod HKa možda i nema potrebe da se koristi PayPal.

Da dodam još nešto kod internet platne kartice Banca Intesa, potrebno ja da na računu ima više od 5 dolara ili evra od računa koji se plaća.

Kijan

Quote from: IvanGrozni on January 25, 2013, 05:06:02 PM
potrebno ja da na računu ima više od 5 dolara ili evra od računa koji se plaća.

Dobro je znati.

Vecina korisnika se zali da im nova Intesa internet kartica ne radi.
Novu karticu sam produzio na pp bez problema, samo sam uneo novi trocifreni broj sa kartice, i promenio period vazenja. Potrebno je 72 sata od preuzimanje kartice da ona bude aktivna a ne 24 h kako kazu u banci.

IvanGrozni

Quote from: Kijan on January 25, 2013, 07:16:02 PM
Quote from: IvanGrozni on January 25, 2013, 05:06:02 PM
potrebno ja da na računu ima više od 5 dolara ili evra od računa koji se plaća.

Dobro je znati.

Vecina korisnika se zali da im nova Intesa internet kartica ne radi.
Novu karticu sam produzio na pp bez problema, samo sam uneo novi trocifreni broj sa kartice, i promenio period vazenja. Potrebno je 72 sata od preuzimanje kartice da ona bude aktivna a ne 24 h kako kazu u banci.

Ooo Kijane, pa ti si živ čoveče. Nema te da se javiš. Najlon šarke mi i dalje stoje u torbici spremne za tvoj model.

Ajde javi se kad možeš.

ak

Elem, jos jednom da potvrdim, Americen Express Banca Intesa radi sa paypalom ako kao zemlju odaberete Hrvatsku  (pijemo)
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo Da Vinci
RCModelScout - RC Search Engine

Milos 94

Pre nekoliko dana pokušao sam da se registrujem na Pay Pal kao neko iz BiH I prilikom vefikacije kartice, dobio sam odgovor da je odbijaju zbog toga što kartica potiče iz zemlje koju Pay Pal ne podržava .... (prepaid MasterCard - Unicredit banka).

Danas dobijam 2 e-maila: jedan sa ''confirmation code'' za e-mail a potom e-mail koji počinje sa ''Thanks for confirming your email address. You're ready to use your PayPal account to ...'' sa linkom za verifikaciju kartice. Pokušao sam ponovo da verifikujem karticu ali - ništa! Opet odbijena.

Nije mi jasno: ako mi odbijaju karticu zašto mi šalju e-mail sa uputstvom o rukovanju računom I sl. Ima li načina da moja kartica ''ipak prođe''?

dandi

Pa otvorio si paypal racun i verifikovao si svoju e-mail adresu.
Da bi otvorio racun nije potrebno da imas karticu, jedino sto ti nicemu ne sluzi ovako taj paypal nalog.
Sledeci korak koji bi trebao da uradis je da dodas kreditnu karticu (ali to ne mozes sa Unicredit mastercardom) i postanes 'verified', onda da potvrdis adresu 'confirmed' i eventualno da dodas bankovni racun..

disljenko

Cao drustvo, da li je neko voljan da mi izadje u susret i plati mi nesto preko paypla-a. Vec duze vreme pokusavam da se snadjem za payplal ali ne ide. Za kintu ne treba da brinete mogu na ruke da dam ako se neko javi iz BG-a ili preko racuna, zavisi kako se dogovorimo. Iznos koji bi trebalo da se plati je 83$. Hvala unapred !!!

Ako neko zeli moze da me kontaktira na 065/28-60436 ili preko PM.