Main Menu

RC FLY BOOK

Started by banga, January 26, 2011, 01:13:25 AM

Previous topic - Next topic

wora

Prva liga,  :)aplauz

Trebat će mi neko vrijeme dok to sve ne prebacim u bazu i ne polinkam usere, no bit će kroz koji dan, ovaj tjedan sigurno.
U stvari pripremam jedan malo žešći update aplikacija vjerojatno preko vikenda ako prođu svi testovi.

Hvala ti još jednom.

miša2002

Quote from: wora on March 02, 2011, 05:00:13 PM
Quote from: Schwab on March 02, 2011, 04:48:40 PM
Sve sto smo pisali, pisali smo da bi ti olaksali celu stvar.
Ako si stavio Vojvodinu i Kosovo , trebao si da stavis i Centralnu Srbiju.
http://en.wikipedia.org/wiki/Administrative_divisions_of_Serbia#Autonomous_provinces

Ako hoces u sitnije detalje mozes da napravis podelu po distriktima/regijama (distrikti/regije su delovi autonomnih provincija).
http://en.wikipedia.org/wiki/Districts_of_Serbia ,ovde imas svaki grad unutar odredjenog distrikta/regije.

Mozda ti pomogne i ovaj graficki prikaz (opstine,gradovi,distrikti/regije) http://en.wikipedia.org/wiki/File:Srbija_okruzi3.PNG

pozdrav

Ok, znači trenutni problem je što u states za sada piše Serbia, Vojvodina, Kosovo, a trebalo bi pisati Centralna Srbija, Vojvodina, Kosovo ?

Hoće li to riješiti problem? Stvar je ta da se Srbija trenutno mora uklopiti u model koji funkcionira u cjelom svijetu. znači Country / State / City.

Stvarno bih volio vidjeti prepisku sa PayPal supportom oko riješavanja problema distrikta, gradova , opština i regija ;)

Quote from: Schwab on March 02, 2011, 07:19:30 PM
Quote from: wora on March 02, 2011, 05:00:13 PM
Quote from: Schwab on March 02, 2011, 04:48:40 PM
Sve sto smo pisali, pisali smo da bi ti olaksali celu stvar.
Ako si stavio Vojvodinu i Kosovo , trebao si da stavis i Centralnu Srbiju.
http://en.wikipedia.org/wiki/Administrative_divisions_of_Serbia#Autonomous_provinces

Ako hoces u sitnije detalje mozes da napravis podelu po distriktima/regijama (distrikti/regije su delovi autonomnih provincija).
http://en.wikipedia.org/wiki/Districts_of_Serbia ,ovde imas svaki grad unutar odredjenog distrikta/regije.

Mozda ti pomogne i ovaj graficki prikaz (opstine,gradovi,distrikti/regije) http://en.wikipedia.org/wiki/File:Srbija_okruzi3.PNG

pozdrav

Ok, znači trenutni problem je što u states za sada piše Serbia, Vojvodina, Kosovo, a trebalo bi pisati Centralna Srbija, Vojvodina, Kosovo ?

Hoće li to riješiti problem? Stvar je ta da se Srbija trenutno mora uklopiti u model koji funkcionira u cjelom svijetu. znači Country / State / City.

Stvarno bih volio vidjeti prepisku sa PayPal supportom oko riješavanja problema distrikta, gradova , opština i regija ;)

Trazio sam spisak okruga sa vecim gradovima i nasao sam http://www.381info.com/
Ima 30 okruga sa po dva tri grada . Ovo je slicno kako si uradio za Hrvatsku.

pozdrav

Quote from: wora on March 02, 2011, 07:25:53 PM
Prva liga,  :)aplauz

Trebat će mi neko vrijeme dok to sve ne prebacim u bazu i ne polinkam usere, no bit će kroz koji dan, ovaj tjedan sigurno.
U stvari pripremam jedan malo žešći update aplikacija vjerojatno preko vikenda ako prođu svi testovi.

Hvala ti još jednom.

@wora
Kako ide poštanska adresa?
ime, prezime
ulica i broj
mesto
država
i ništa više ne treba za Srbiju!
Sve ostalo je veštačko i nije potrebno!
Prevedeno: ni jedan dokumenat u Srbiji ne sadrži te rubrike koje navodiš!
Pozdrav
#FFCC00

wora

Quote from: miša2002 on March 02, 2011, 07:41:46 PM
@wora
Kako ide poštanska adresa?
ime, prezime
ulica i broj
mesto
država
i ništa više ne treba za Srbiju!
Sve ostalo je veštačko i nije potrebno!
Prevedeno: ni jedan dokumenat u Srbiji ne sadrži te rubrike koje navodiš!
Pozdrav

Miša, stvarno ne vidim koji tebe konkretno problem muči. Ja ne radim poštanski servis već globalnu a ne regionalnalnu  mrežu.

Stvarno ne vidim, ako te to toliko boli, pa navali onda na youtube, facebook i još 1000 servisa na internetu koji ne poštuju pravilno adresiranje po sistemu pošte republike srbije.

A ako te smeta što je jedan recimo to "seljak" pri tome još hrvat, iz malene balkanske (korumpirane) države pod imenom Hrvatska napravio "nešto", onda to reci direktno.

Isto možda ne bi vjerovao, al eto ovo su prvi glasovi od svih usera iz cijelog svjeta koji su registrirani na rcflybook-u da im ne odgovara svjetski standard Country-> state -> city.

Isto tako, taj site kao što sam već napisao nije nacionaliziran, niti će itko na njemu ispoljavati neke rasne, nacionalne ili ostale netrpeljivosti, takvi useri koji pokušaju ili potaknu nešto takvo će dobiti trajni ban (što stoji u termsima i privaciju) bili oni hrvati ukrajnci, česi ili srbi. Mene ne interesira da li je netko podoban ili ne, dal dolazi iz new yorka ili špišić bukovice.

Prvo je startao problem sa Serbia , Republic of, jer je netko doslovno pročitao englesku rječ, bez razmišljanja o tome da li bi netko tražio Serbia pod R

Zatim izvučeš moje osobne podatke kao da bi to trebalo indicirati da je to namjerno napravljeno ??? alo momak mene ti duhovi prošlosti ne peru 2%.

A opet, ja nemam što da skrivam, eto pola balkana zna tko sam i kako se zovem i gdje živim, broj telefona i ostalo. Bravo  (res) (res) budi faca pa eto reklamiraj i sebe.

Eto meni to nije problem, zbog toga je i domena javno registrirana da se zna čija je i tko je vlasnik, da se razlikuje od onih jednodnevnih sajtova napravljenih za prevaru.

Svaki normalni user (a to znači registrirani korisnik sustava) će ako primjeti grešku, poslati request da se nešto promjeni, neće dizati javnu hajku i optuživati za nešto što nema osnove.

Onda, promjenim Serbia republic of, u samo Serbia, pod njom ostane Serbia, vojvodina i kosovo i sad ti opet nešto izvodiš o adresama, a gdje da stavim vojvodinu i kosovo? pod tursku ?

Sada kada su se ostali normalni ljudi sakupili da pomognu, ti i dalje nisi zadovoljan. Kako stoji na službenim stranicama rcflybook.com-a, svi koji žele da se zabave i koriste besplatne stvari na mreži su dobrodošli, a svi ostali koji namjeravaju stvarati probleme neka odu na www.facebook.com i pokušaju raditi to tamo što su namjeravali ovdje.

Vrlo jednostavno. Teško je udovoljiti svakome, većina odlučuje, a isto tako zahtjevi se implementiraju prema prioritetima, ako mene 400 usera traži da implementiram RESET password, a jedan miša traži da implementiram, malo općine, malo adrese malo ovo malo ono. Šta misliš šta je poštenije da prvo dođe na red?

Dakle, da zaključimo diskusiju, lijepo piše na site-u, sve ideje pokude želje i pozdravi na -> ideas@rcflybook.com ili direkt PM wora.

Site je relativno mlad, konstantno se nadograđuje, kome se sviđa taj će ga posjećivati i imati koristi od njega, a sad kome se ne sviđa , jbg. šta ja tu mogu ugasit server sigurno neću.

Stvarno mi se ne da gubim vrijeme na raspravljanje oko nečega što očito većini nije problem i tu teoretiziram, već ću rađe da implementiram te promjene koje slijede.

miša2002

Nadam se da si pročitao ovo:
Quote from: miša2002 on March 01, 2011, 10:41:36 PM
Quote from: ak on March 01, 2011, 09:33:51 AM
@miša2002

kako je to resilo dilemu?

Imam malo poteškoća s linijom, pa zato kasnim s odgovorom na pitanje!
Odgovor je prost - sajt ima "ime i prezime" samim tim, po meni, nije "nameran"... 

a, verovatno nisi, jer reaguješ kako reaguješ!?
Dečko, oladi i ne prevodi moje namere, a kad smo već kod namera, namera mi je bila da ti skratim dilemu i posao oko unošenja nepotrebnih podataka...
Prosto rečeno, na upit stranih sajtova svuda upišem samo Srbija i grad i nigde nije bilo problema!

PS
Svetski standard - Country-> state -> city kako se piše u San Marinu?
#FFCC00

magic

wora, svaka cast za ideju. Nemoj obracati paznju na neke komentare jer svuda na ovom svetu ima nas raznih. Ono sto mogu samo, iz najbolje namere, da ti skrenem paznju je da na neke stvari mi ovde mozda drugacije reagujemo nego ostali ljudi po svetu. Konkretno mislim na Kosovo, jer tako su nam ga 20 godina provlacili (i zavlacili) kao slucajnu gresku a svi znamo koje je trenutno stanje po tom pitanju. Zbog toga smo ovde svi, mislim generalno na naciju, (pre)osetljivi kada neko pocne sada tako da nam provlaci Vojvodinu. Ne mislim tu na tebe vec na bazu podataka koju si kupio od nekoga.

Stoga da ne bi neko imao odredjene fantazije, aluzije ili ti sta vec, ako mozes nama stavi Country Srbija, State Srbija, City. Ja licno nisam clan nijedne drustvene mreze, niti imam nameru da to postanem (ovaj forum mi je dovoljan :)) ali mi je drago da vidim da se neko iz one nase lepe bivse zemlje nesto prvi pametno setio.

Moje licno privatno misljenje (za koje mi nije potreban ama bas niciji komentar!) je da smo svi mi iz ex YU jedan te isti narod, sa istim vrlinama i manama, koji je nesrecnim slucajem kroz istoriju (p)ostao podeljen na 3 religije i jednu ideologiju.

poz
Veljko

Schwab

Quote from: magic on March 02, 2011, 09:00:22 PM
wora, svaka cast za ideju. Nemoj obracati paznju na neke komentare jer svuda na ovom svetu ima nas raznih. Ono sto mogu samo, iz najbolje namere, da ti skrenem paznju je da na neke stvari mi ovde mozda drugacije reagujemo nego ostali ljudi po svetu. Konkretno mislim na Kosovo, jer tako su nam ga 20 godina provlacili (i zavlacili) kao slucajnu gresku a svi znamo koje je trenutno stanje po tom pitanju. Zbog toga smo ovde svi, mislim generalno na naciju, (pre)osetljivi kada neko pocne sada tako da nam provlaci Vojvodinu. Ne mislim tu na tebe vec na bazu podataka koju si kupio od nekoga.

Stoga da ne bi neko imao odredjene fantazije, aluzije ili ti sta vec, ako mozes nama stavi Country Srbija, State Srbija, City. Ja licno nisam clan nijedne drustvene mreze, niti imam nameru da to postanem (ovaj forum mi je dovoljan :)) ali mi je drago da vidim da se neko iz one nase lepe bivse zemlje nesto prvi pametno setio.

Moje licno privatno misljenje (za koje mi nije potreban ama bas niciji komentar!) je da smo svi mi iz ex YU jedan te isti narod, sa istim vrlinama i manama, koji je nesrecnim slucajem kroz istoriju (p)ostao podeljen na 3 religije i jednu ideologiju.

poz

(:good)

Bice da je tako najbolje -  Country Srbija, State Srbija, City
ako bas hoces da se maltretiras :) mozes po okruzima  ;namig
For the first time I was flying by Jet propulsion!No engine vibrations.No torque and no lashing sound of the engine propeller.Accompanied by a whistling sound, my jet shot through the air. Later when asked what it felt like, I said, "It was as though angels were pushing". 'Adolf Galland-ME262 ace'

miša2002

@magic
upravo tako i nadam se da neće biti "prevoda" tvojih reči!
#FFCC00

wora

Hvala na podršci, stvarno se trudim napraviti mnogo toga i želim da to bude napravljeno kvalitetno.

Radim po 16-18h na dan kako bih ispravio i neke bug-ove prije nego ih primjete korisnici.

Na svaki zahtjev koji mi je stigao bilo mailom ili pm-om, svatko je dobio odgovor i svima sam izišao u susret.

Sustav i engine na kojem se to sve vrti je kompletno napisan iz nule, a pisan je mjesecima danonoćno, baza gradova je jedina kupljena, no imala je hrpu nedostataka i stvarno mislim da su me iz ovi supporta bannali na mail obzirom na to šta sam im sve napisao u vezi njihovog proizvoda.

Jednom kad sve proradi bez greške, onda ćemo se baciti na dodatno šminkanje po osobnim željama. Imajte na umu da cijeli network engine radi jedan čovjek, koji je ipak samo od krvi i mesa.

englez

Let me know if you want me to correct all the spelling mistakes.   :hehe

Manufacturer   Weston
Specifications
Wingspan   52   
Lenght    Length
   40
Engine   Irvine 53
Engine Type   Gas/Glow
Power   1   
Max Speed
   1
Material   Balsa Ply
Weight   1.6kg   
AUW
   1
Wing Location   Low wing
Kit Type   ARF - Almost ready to fly
Required chanells   4  Channels
Recommended for   Moderate Fliers
Model Type   3D flight plane
signatures are silly, read some, See what I mean?

englez

In the model type drop down, there is no scale type

What do I put my piper cub as?   Jet?
signatures are silly, read some, See what I mean?

wora

Quote from: englez on March 03, 2011, 04:28:44 PM
In the model type drop down, there is no scale type

What do I put my piper cub as?   Jet?

Thanks for spell check.

Did you create your model? I added Scale to list.

Also, the hangar  and build log is marked as "pending" for next major update as noted by communication -> rcflybook (1)

Please use insite messanger or anything with @rcflybook.com for such request, since it has to go through jira (bug reporting), since you will miss your points on this way.

zajo

Добио са нграду http://www.scorpionsystem.com/catalog/motors/hk22/HK-2213-16/  :)aplauz
Каква ме несреча ме прати у задље време немогу да вам опишем него....
Ја поима немам колики је овај мотор и дали га могу негде ставити???
У зваки случај, право чудо за мене  :)aplauz
Пздрав.
Every model airplane starts in a box and end in a bag :) Ido Segev

ivanmagd

Cestitam Zajo, u zdravlju da ga iskoristis  (pijemo)