Zaljepi sa dvostranim ljepilo senzor za nosac, ne moras ga uopste pricvrstiti sa sarafima.
Ja sam ti rekao da je do pid jer se meni isto to desavalo na vjetru dok nisam podesio pid.
Uzmi nosac kada je ukljucena stabilizacija i drmni prstom roll osu ( pa onda tilt ) lagano i ako je pid dobar roll osa mora da se odmah smiri i da lagano vraca u nulu tj da klizi, ali to vracanje ne smije biti presporo.
Ako smanjes I onda ce to vracanje u nulu da bude sporije a ako ga povecavas brze, kada nadjes odgovarajucu brzinu onda sa D regulises sami dolazak u nulu kada ga I vec vrati do samoga kraja. Sto vise povecavas D to ce veci biti efekat ublazavanja trzaja od I koji ga vraca ( znaci zamisli da je D amortizer i sto je veci D to vise amortizuje sami kraj dolaska ose u nulu ).
Ukoliko je D prevelik doci ce do vibracija
P stavi oko 15 a snagu motora po potrebi.
Na grafikonu gdje ti idu linije roll i tilt treba da se poklope jedna preko druge i ne smije da bude izbocina na linijama vec treba da budu ravne.
I kada palis stabilizaciju ne smije da bude trzanja i klackanja dok kamera ne dodje u nulu na obe ose.
Eto nadam se da ce ovo nekome pomoci