Main Menu

Hobby King i dostava robe

Started by batans, January 26, 2012, 11:08:56 PM

Previous topic - Next topic

todor

Zna li neko sta znaci prilikom pracenja posiljci kad u rublici (na sajtu www.posta.rs pracenje posiljci) mesto pice CH-DEDIET,
obicno mi je tu pisalo 11003 IZMENIČNA POŠTA.
Hvala.

nedbojsa

Nisam do sada imao takva iskustva, no ako niko ne bude imao odgovor okreni Informativni centar Pošte 0700 100 300 ili pošalji mail sa pitanjem na pracenjeposiljke@ptt.rs .
Antiprotivna teoraija letenja: "Postoje neke preporuke i pravila o tome kako leteti; 1-Kako treba leteti i 2-Kako ne treba leteti znači, ako letim po pravilu 2, i to odlično, znači "letim antiprotivno" ili ti protivprotivnog, zapravo "kontra odnaopačke"."

Gatti.Gatozza

nije još u srbiji, ide preko švajcarske. već za dan dva ćeš imati beogradske borjeve pošta.

Horvi911

Zdravo,

Hteo bi da pitam povodom narucivanja sa HobbyKing-a.

kakva su vam iskustva?
i koliko treba da prodje da bi dobio paket koji je porucen?

dandi

Meni su super iskustva.
Placam kreditnom karticom, odmah mi pise da je primljeno i da je otisla porudzbina na stampanje, nikad mi s enije desilo da moram da ih cimam, da je placeno a pise d anije (sto je koliko citam cest slucaj ovde), relativno brzo posalju, u roku od 3-4 dana a putuje nekad i do 2 nedelje...

IvanGrozni

Quote from: todor on April 01, 2012, 02:32:14 PM
Zna li neko sta znaci prilikom pracenja posiljci kad u rublici (na sajtu www.posta.rs pracenje posiljci) mesto pice CH-DEDIET,
Hvala.

Todore, imam isti slučaj. Od 28.03.2012. u sistemu praćenja piše da je pošiljak na otpremi iz Švajcarske i pojavljuje se upravo ovo CH-DEDIET.  Zvao sam poštu i uputili me na carinu. U oba slučaja je odgovor isti, a to je da još nije stiglo kod nas. Napisao sam kratak email pošti u Švajcarskoj ali još niu odgovorili.

todor

Quote from: IvanGrozni on April 07, 2012, 11:24:46 AM
Quote from: todor on April 01, 2012, 02:32:14 PM
Hvala.

Todore, imam isti slučaj. Od 28.03.2012. u sistemu praćenja piše da je pošiljak na otpremi iz Švajcarske i pojavljuje se upravo ovo CH-DEDIET.  Zvao sam poštu i uputili me na carinu. U oba slučaja je odgovor isti, a to je da još nije stiglo kod nas. Napisao sam kratak email pošti u Švajcarskoj ali još niu odgovorili.

I meni je posiljka sumljiva od 28.03.2012, cudno isti datum kao i kod tebe.
Poz.

Savke89

Ja bih  u vezi HK Tema kvalitet.  Od sest elisa tri su u balansu atri tresu kao lude,kamrica  ona bela pise samo turnigu nikako da prekine tok punjena i treca skan risiver na 35 Mhz na pocetku radi dobro ali ako slucajno ugasite stanicu motor pocinje da radi sa nesto vise od pola snage,pa kada sleti avi ugasite stanicu sto je i normalno motor na modelu bez kontrole napravi haos,cisto vas iznenadi.Pitam se a i sve clanove dali to onni nama salju u nekoj ekstra losoj klasi,i sta i kako to reklamirati ili cuti i ono daj sta das pa makar bilo to takvo kako sam i opisao.

Sava

Ja neznam, da li sam te sreće, ali više kod HK nema naručivanja. Prošla narudžba (40-ta po redu) bila je problematična i danima "unpaid" i tek posle intervencije je paket poslat. Najnovija narudžba, da zlo bude veće nije za mene, nego drugarski za kolegu, koja je evo već 15-ti dan "unpaid, unreserved" i pored toga što su pare na banci skinute, a roba je bila "in stock". Posle četvrtog e-maila su odgovorili da pomoćno osoblje razmatra . Šta razmatraju, nije mi jasno, uplata ista kao i predhodnih 40. Mislio sam da ja možda neznam dobro engleski pa   zamolim našeg drugara koji zna engleski da proveri šta sam pisao i on kaže sve je OK, napravi on novi dopis i pošaljemo, odgovora nema. Moram drugaru vratiti pare koje nisam uzeo sebi, jer kako da mu objasnim da robe nema, a on pare dao. Zato se pitam da li je vredno nerviranja.
Hvala im lepo i da pošalju robu, neću se upuštati u nove avanture.   :sljus
ex pseudonijum: licider

aca405

@Savke89
Što se tiče HK, ne verujem da nama šalju lošije a drugima bolje.
Jednostavno, oni imaju takav kvalitet i za te pare, neko prođe super a desi se da prođe i lošiji primerak jer očigledno nije akcenat na kontroli kvaliteta, tj. ne gube vreme i pare na to pa su zato i proizvodi jeftiniji.

A što se tiče gašenja stanice pre prijemnika (jeste off-topic ali da ne preskočim), mislim da to nije dobra ideja.
Uvek se uključi prvo stanica, pa prijemnik na modelu a kada se gasi, prvo se gasi prijemnik pa onda stanica, jer ako ugasis stanicu a prijemnik radi, verovatno će kanali početi da luduju jer nemaju pravi signal.
Naravno, postoje Fail Safe mehanizmi ali da ne idemo još dalje, ima lepo objašnjeno na ovom forumu ta problematika.

Da se vratimo na HK i kvalitet, koliko para toliko muzike. Meni lično odgovara da postoji jeftina oprema koji nudi HK, a kada se i desi da dobijem nešto lošije, nisam ljut jer znam da sam to mnogo manje platio pa u sumi sam bolje prošao nego da sam kupio sve brendirano i skupo.
Naravno, neke stvari treba kupiti kvalitetne i skuplje ali to je druga tema.

pericamitic

Ako do sada niste znali, ukoliko se u paketu koji ste sa HK narucili nalazi baterija bilo kakva ( i ona najmanja) takav paket ide preko swiss post -a. jer po zakonu o transportu lako zapaljivih materijala jedino oni iz Kine mogu transportovati ovakve posiljke; te je i razlog kasnjenju upravo to.

inace ovu informaciju sam dobio od HK live supporta

zajko

Ja porucio pocetkom marta GeeBee, sa jos nekim delovima, stiglo u Bgd, posta ga vratila posle 3 dana jer nisu otkucali na adresi Ime i Prezime i Telefon, samo adresu !!!!
Ko zna gde ce to sad da ode i gde ce da zavrsi... poslao im email, jedini odgovor, primili ... pomocno osoblje razmatra !!!
GeeBee iovako tesko slece !!! Heheh :jaki:
RC Hobby Park, Mala Ivanča, Belgrade, SRB
Executive warehouse keeper, senior

saxpg

Ja vec danima imam probleme sa Hobby Kingom.
Prvi je taj sto su poslali pokvareni FrSky modul, pa sam ga vratio, i vidim po trackingu da su ga dobili jos 5.aprila ali se niko ne oglasava povodom toga.
Drugi problem je taj sto kada nesto neko od modelara naruci i plati direktno karticom, na narudzbi pise i dalje 'UNPAID"
Tada mora da se kontaktira Live Support, i tek onda oni registruju da je placeno.
Ima li jos neko ovakve probleme???

Da stvar bude jos bolja, "live support" vec danima ne radi....

Gatti.Gatozza

ja sam u poslednjih nedelju dana imao dve porudžbine. obe su odmah puštene i poslate sledećeg jutra.  plaćam raifajzenovom virtuon karticom.
na jednoj sam imao backorder artikal, poslao sam im poruku preko online formulara da mi skinu taj artikl i pošalju ostatak.  odgovorili su mi potvrdno u roku od 2 sata, na kredit mi vratili par dolara koliko je taj deo koštao i ujutru je već otišlo iz hong konga.

djbojan

Ma dobar je hobbyking, ja dosad nisam imao nikakvih problema, osim jednom kasnjenje od 10 dana a to je bilo oko njihovih praznika.

Ali ne treba ni kupovati ono sto znas da nece proci nasu carinu....